Αυστραλία: Απαγόρευση πώλησης 5G εξοπλισμού σε Huawei και ZTE

Λόγους εθνικής ασφάλειας επικαλείται, σε ανακοίνωση της, η απόφαση για μπλόκο στις δύο κινεζικές εταιρείες. Απογοητευμένη δηλώνει η Huawei, καθώς παρέχει ασύρματη τεχνολογία στη χώρα, τα τελευταία 15 χρόνια. Το σκεπτικό.

Αυστραλία: Απαγόρευση πώλησης 5G εξοπλισμού σε Huawei και ZTE

Στις κινεζικές τεχνολογικές εταιρείες Huawei και ZTE απαγορεύθηκε να παρέχουν εξοπλισμό 5G στην Αυστραλία, όπως μεταδίδει το CNBC.

Η Huawei έκανε μία δήλωση μέσω Twitter, λέγοντας ότι η αυστραλιανή κυβέρνηση προχώρησε σε αυτή την κίνηση παρά το γεγονός ότι η κινεζική επιχείρηση παραδίδει «με ασφάλεια» ασύρματη τεχνολογία στη χώρα, τα τελευταία σχεδόν 15 χρόνια.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, που είναι αρμόδιο για τις ρυθμίσεις, δεν ανέφερε ότι οι δύο εταιρείες έχουν μπλοκαριστεί, αλλά προώθησε στο CNBC δήλωση που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη,  σχετικά με τις οδηγίες ασφάλειας για τους φορείς κινητής τηλεφωνίας της Αυστραλίας.

«Η κυβέρνηση θεωρεί ότι η συμμετοχή προμηθευτών που ενδέχεται να υπόκεινται σε νομικές οδηγίες από μία ξένη κυβέρνηση, οι οποίες έρχονται σε σύγκρουση με την αυστραλιανή νομοθεσία, μπορεί να ενέχει τον κίνδυνο αποτυχίας του φορέα να προστατεύσει επαρκώς ένα δίκτυο 5G από μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση ή παρέμβαση», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση πιστεύει ότι και οι δύο κινεζικές εταιρείες θα μπορούσαν να είναι απειλή για την εθνική ασφάλεια.

Από τη Huawei και τη ZTE δεν έγινε κάποιο άλλο σχόλιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v