Facebook: «Κατέβασε» εκατοντάδες fake σελίδες και λογαριασμούς

Το κοινωνικό δίκτυο σημείωσε ότι απομακρύνθηκαν 652 σελίδες, ομάδες και λογαριασμούς από το Ιράν και τη Ρωσία. Χρησιμοποιούσαν παρόμοια τακτική, παραπλανώντας τους άλλους για το ποιοί ήταν και τι κάνουν.

Facebook: «Κατέβασε» εκατοντάδες fake σελίδες και λογαριασμούς

Το Facebook ανακοίνωσε ότι απομάκρυνε σελίδες και περιεχόμενο από το Ιράν και τη Ρωσία για «συντονισμένη παραπλανητική συμπεριφορά», σε μία τελευταία προσπάθεια του δικτύου να ξεκαθαρίσει την πλατφόρμα, μετά τις εκλογές του 2016.

Όπως μεταδίδει το CNBC, η εταιρεία δήλωσε μέσω δημοσίευσης σε μπλογκ, την Τρίτη, ότι απομάκρυνε 652 σελίδες, ομάδες και λογαριασμούς, που είχαν στόχο κόσμο στη Μέση Ανατολή, τη Λατινική Αμερική, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ.

«Αυτές ήταν ξεχωριστές εκστρατείες και δεν έχουμε εντοπίσει κανέναν σύνδεσμο ή συντονισμό μεταξύ τους», ανέφερε. «Ωστόσο, χρησιμοποίησαν παρόμοια τακτική, δημιουργώντας δίκτυα λογαριασμών για να παραπλανήσουν τους άλλους για το ποιοι ήταν και τι κάνουν».

Μιλώντας με δημοσιογράφους, μετά το blog post της Τρίτης, ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ δήλωσε ότι είναι σημαντικό για το Facebook να οικοδομήσει σχέσεις με τις αρχές, τις κυβερνήσεις και άλλες χώρες για την ανταλλαγή πληροφοριών, καθώς και να αναπτύξει τα δικά του εργαλεία για την εξάλειψη προβληματικού περιεχομένου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v