Με 2,1% ”έτρεξε” ο πληθωρισμός στη Βρετανία

Στο 2,1% διαμορφώθηκε ο πληθωρισμός το Σεπτέμβριο στην Βρετανία σε ετήσια βάση, ενώ κατά 0,6% αυξήθηκε σε μηνιαία βάση συγκριτικά με τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους. Έξάλλου κατά 0,3% αυξήθηκε η βιομηχανική παραγωγή στη Γαλλία τον Αύγουστο, έναντι εκτιμήσεων για αύξηση κατά 0,6%.

Με 2,1% ”έτρεξε” ο πληθωρισμός στη Βρετανία
Mε ρυθμούς της τάξεως του 2,1% ”έτρεξε” σε ετήσια βάση ο πληθωρισμός το Σεπτέμβριο στη Βρετανία, έναντι προβλέψεων για αύξηση κατά 2,0%, ενώ αποτέλεσε τον υψηλότερο ρυθμό αύξησης από τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους.

Η παραπάνω αύξηση οφείλεται κυρίως στην αύξηση των τιμών στα καύσιμα, αλλά και στα είδη ρουχισμού.

Ο πληθωρισμός παρέμεινε κάτω από το 2,5%, που αποτελεί τον πήχη για την Βρετανική κυβέρνηση, επιτρέποντας στην Τράπεζα της Αγγλίας να προχωρήσει σε μείωση του κόστους δανεισμού, όπως σχολιάζουν αναλυτές της αγοράς.

Αξίζει επίσης να αναφερθεί πως σε μηνιαία βάση ο πληθωρισμός αυξήθηκε με ρυθμούς της τάξεως του 0,6%.

Εξάλλου αύξηση κατά 0,3% κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή στη Γαλλία για το μήνα Αύγουστο, έναντι εκτιμήσεων για αύξηση κατά 0,6%.

Αναλυτές της αγοράς δήλωσαν πως η μικρότερη της αναμενόμενης πτώση στην βιομηχανική παραγωγή υποδηλώνει πως η οικονομική ανάκαμψη απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο, ενώ προς την ίδια κατεύθυνση λειτουργούν οι περικοπές προσωπικού αλλά και η προβληματική κερδοφορία των επιχειρήσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v