Credit Suisse: Αύξηση 114% στα καθαρά κέρδη β' τριμήνου

Οι αναλυτές ανέμεναν κέρδη 550 εκατ. φράγκων. Στα 5,6 δισ. τα καθαρά έσοδα. Προειδοποίηση για τις επιπτώσεις των γεωπολιτικών εντάσεων και των αλλαγών στη νομισματική πολιτική.

Credit Suisse: Αύξηση 114% στα καθαρά κέρδη β τριμήνου

Καθαρά κέρδη ύψους 647 εκατ. ελβετικών φράγκων, αυξημένα κατά 114% σε ετήσια βάση και σημαντικά υψηλότερα από τα 550 εκατ. φράγκα που ανέμεναν οι αναλυτές, ανακοίνωσε για το β’ τρίμηνο η Credit Suisse.

Ωστόσο, οι επιδόσεις της τράπεζας ήταν λίγο χαμηλότερες από αυτές του α’ τριμήνου, όταν είχε εμφανίσει καθαρά κέρδη 694 εκατ. ελβετικών φράγκων, όπως μεταδίδει το CNBC.

Τα καθαρά έσοδα της τράπεζας ανήλθαν σε 5,6 δισ. φράγκα.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Credit Suisse, Tidjane Thiam, δήλωσε πως το β’ τρίμηνο του 2018 «ήταν μια περίοδος συνεχιζόμενων ισχυρών επιδόσεων καθώς επιτύχαμε τα υψηλότερα προσαρμοσμένα προ φόρων κέρδη των τελευταίων 12 τριμήνων και το έβδομο συνεχόμενο τρίμηνο αύξησης κερδών σε ετήσια βάση».

Για το υπόλοιπο του 2018, δήλωσε, «θα συνεχίσουμε να επικεντρωνόμαστε στην ανάπτυξη του franchise διαχείρισης πλούτου και στην επιτυχή ολοκλήρωση των δυο τελευταίων τριμήνων της αναδιάρθρωσής μας».

Ωστόσο, η τράπεζα προειδοποίησε πως οι γεωπολιτικές εντάσεις και οι αλλαγές στη νομισματική πολιτική θα μπορούσαν τελικά να βλάψουν την εμπιστοσύνη των πελατών και, ως εκ τούτου, τις επιδόσεις της τράπεζας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v