Vodafone: Πτώση 4,9% στα έσοδα πρώτου τριμήνου

Για τους τρεις μήνες που ολοκληρώθηκαν στις 30 Ιουνίου, τα έσοδα ήταν 10,91 δισ. ευρώ, ενώ το προηγούμενο τρίμηνο είχαν φτάσει στα 11,47 δισ. Σε ποιες αγορές ενισχύθηκε η επίδοση της εταιρείας τηλεπικοινωνιών.

Vodafone: Πτώση 4,9% στα έσοδα πρώτου τριμήνου

Ο Όμιλος Vodafone ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι υποστηρίζει το guidance για το έτος χρήσης 2019. Τα έσοδα του πρώτου τριμήνου υποχώρησαν 4,9% λόγω νομισματικών διακυμάνσεων και υιοθέτησης νέων λογιστικών προτύπων.

Για τους τρεις μήνες που ολοκληρώθηκαν στις 30 Ιουνίου, τα έσοδα ήταν 10,91 δισ. ευρώ, ενώ το προηγούμενο τρίμηνο είχαν φτάσει στα 11,47 δισ.

Το γεγονός οφείλεται στα νέα λογιστικά πρότυπα IFRS 15 και στις συναλλαγματικές διακυμάνσεις, όπως είπε η εταιρεία τηλεπικοινωνιών, με έδρα το Λονδίνο.

Η ισχυρή επίδοση στη Γερμανία και η ανάκαμψη στο Ηνωμένο Βασίλειο, σε συνδυασμό με τη συνεχιζόμενη ανάπτυξη στις περιοχές Αφρικής, Μέσης Ανατολής και Ασίας-Ειρηνικού, βοήθησαν να αντισταθμίσει τον αυξημένο ανταγωνισμό στην Ιταλία και την Ισπανία.

Οπως μεταδίδει το MarketWatch, η εταιρεία επιβεβαίωσε ότι αναμένει κέρδη EBITDA να αυξηθούν μεταξύ 1% και 5% για τη χρονιά που ολοκληρώνεται στις 31 Μαρτίου 2019.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v