Τράπεζα Κύπρου: Πώληση της βρετανικής θυγατρικής έναντι £103 εκατ.

H εταιρεία, που θα μετονομαστεί σε Cynergy, έχει επτά γραφεία στο Ηνωμένο Βασίλειο και ειδικεύεται στα δάνεια μικρών επιχειρήσεων, τα στεγαστικά, τους τρεχούμενους λογαριασμούς και την εμπορική χρηματοδότηση.

Τράπεζα Κύπρου: Πώληση της βρετανικής θυγατρικής έναντι £103 εκατ.

H Τράπεζα Κύπρου συμφώνησε να πουλήσει τη θυγατρική της στο Ηνωμένο Βασίλειο έναντι τιμήματος 103 εκατ. στερλινών, συγκεντρώνοντας κεφάλαιο για να υποστηρίξει τα σχέδια αποκατάστασης της μεγαλύτερης τράπεζας του νησιού.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, η τράπεζα, που διασώθηκε από τις ευρωπαϊκές αρχές μετά την κρίση χρέους της Κύπρου, πριν από πέντε χρόνια, σημείωσε ότι η πώληση της βρετανικής θυγατρικής της στην κοινοπραξία επενδυτών Cynergy Capital θα ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη της χρονιάς.

Η Τράπεζα Κύπρου στο Ηνωμένο Βασίλειο είχε 1,52 δισ. στερλίνες μικτών δανείων και 1,66 δισ. στερλίνες καταθέσεων στα τέλη Μαρτίου - 9% του χαρτοφυλακίου δανείων της μητρικής της και 11% των συνολικών καταθέσεων της.

H εταιρεία που θα μετονομαστεί σε Cynergy, έχει επτά γραφεία στο Ηνωμένο Βασίλειο και ειδικεύεται στα δάνεια μικρών επιχειρήσεων, τα στεγαστικά, τους τρεχούμενους λογαριασμούς και την εμπορική χρηματοδότηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v