Ο Ζούκερμπεργκ τρίτος πιο πλούσιος άνθρωπος του κόσμου

Είναι η πρώτη φορά που οι τρεις πλουσιότεροι άνθρωποι του πλανήτη προέρχονται από τον τομέα της τεχνολογίας. Ο συνιδρυτής του Facebook, στα 34 του χρόνια, έχει περιουσία 81,6 δισ. δολαρίων. Γιατί υποχωρεί ο Μπάφετ.

Ο Ζούκερμπεργκ τρίτος πιο πλούσιος άνθρωπος του κόσμου

O συνιδρυτής του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ξεπέρασε τον Γουόρεν Μπάφετ, καθώς έγινε ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, εδραιώνοντας περαιτέρω τον τομέα της τεχνολογίας ως παράγοντα ενίσχυσης πλούτου.  

Ο Ζούκερμπεργκ, που βρίσκεται στην κατάταξη μετά τον ιδρυτή του Amazon, Τζεφ Μπέζος, και τον συνιδρυτή της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς, ξεπέρασε τον Μπάφετ την Παρασκευή, καθώς οι μετοχές του Facebook σημείωσαν αύξηση κατά 2,4%, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg.

Είναι η πρώτη φορά που οι τρεις πλουσιότεροι άνθρωποι του πλανήτη προέρχονται από τον τομέα της τεχνολογίας. Ο Ζούκερμπεργκ, στα 34 του χρόνια, έχει περιουσία 81,6 δισ. δολαρίων, περίπου 373 εκατ. περισσότερα από τον Μπάφετ, τον 87χρονο Πρόεδρος και CEO της Berkshire Hathaway.

O Μπάφετ, κάποτε ο πιο πλούσιος άνθρωπος του κόσμου, υποχωρεί στην κατάταξη λόγω και των φιλανθρωπικών κινήσεων του. Έχει δωρήσει περίπου 290 εκατ. δολάρια μετοχών της Berkshire, σε φιλανθρωπικά ιδρύματα, με τα περισσότερα να έχουν δοθεί στο ίδρυμα του Γκέιτς.

Αυτές οι μετοχές σήμερα έχουν αξία μεγαλύτερη από 50 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το Bloomberg, το οποίο υπενθυμίζει ότι ο Ζούκερμπεργκ έχει επίσης δεσμευτεί να δώσει και εκείνος το 99% των μετοχών του από το κοινωνικό δίκτυο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v