Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι ΗΠΑ προτείνουν λύση «μηδενικών δασμών» στις γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες

Μια πρόταση για την επίλυση της εμπορικής κόντρας με άρση όλων των δασμών πρότεινε στους CEO των γερμανικών αυτοκινητοβιομηχανιών ο Αμερικανός πρέσβης στη Γερμανία σύμφωνα με την Handelsblatt.

Οι ΗΠΑ προτείνουν λύση «μηδενικών δασμών» στις γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες

O πρέσβης των ΗΠΑ στη Γερμανία ενημέρωσε τους επικεφαλής των γερμανικών αυτοκινητοβιομηχανιών ότι ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα αποσύρει τις απειλές για την επιβολή δασμών στις εισαγωγές αυτοκινήτων από την Ευρωπαϊκή Ένωση αν το μπλοκ συμφωνούσε να άρει όλους τους δασμούς στα αμερικανικά αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Handelsblatt, ο πρέσβης Ρίτσαρντ Γκρένελ είπε στους CEO των Daimler, VW και BMW σε συνάντηση που είχε μαζί τους στο Βερολίνο, πως ο κ. Τραμπ δεν θα αύξανε τους δασμούς στις εισαγωγές ευρωπαϊκών αυτοκινήτων αν η Ε.Ε. μηδένιζε τους δασμούς στις εισαγωγές αμερικανικών αυτοκινήτων.

Τον περασμένο μήνα ο κ. Τραμπ απείλησε να επιβάλλει δασμούς 20% σε όλα τα οχήματα που παράγονται στην Ε.Ε. Αυτή τη στιγμή οι υφιστάμενοι δασμοί των ΗΠΑ στα αυτοκίνητα είναι 2,5% και στα φορτηγά 25%, ενώ η Ε.Ε. έχει έναν δασμό 10% στις εισαγωγές αυτοκινήτων από τις ΗΠΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v