Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ryanair: Απεργίες ετοιμάζουν αεροσυνοδοί σε τέσσερις χώρες

Τα μέλη των πληρωμάτων καμπίνας της αεροπορικής από όλη την Ευρώπη δημοσίευσαν την Τετάρτη μια λίστα 34 αιτήματα, μεταξύ των οποίων την καταβολή ενός πιο δίκαιου μισθού.

Ryanair: Απεργίες ετοιμάζουν αεροσυνοδοί σε τέσσερις χώρες

Τα πληρώματα θαλάμου επιβατών της Ryanair στην Ισπανία, την Πορτογαλία, την Ιταλία και το Βέλγιο σχεδιάζουν απεργίες, δήλωσε στο Reuters στέλεχος του ισπανικού σωματείου SITCPLA.

Όπως ανέφερε η πηγή του Reuters, oι ημερομηνίες των απεργιακών κινητοποιήσεων θα ανακοινωθούν την Πέμπτη.

Τα μέλη των πληρωμάτων καμπίνας της αεροπορικής από όλη την Ευρώπη δημοσίευσαν την Τετάρτη μια λίστα 34 αιτήματα, μεταξύ των οποίων την καταβολή ενός πιο δίκαιου μισθού και την σύναψη συμβάσεων εργασίας που θα βασίζονται στο τοπικό και όχι στο ιρλανδικό δίκαιο. 

Η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους στην Ευρώπη απέφυγε τις μαζικές απεργίες πριν τα Χριστούγεννα με την αναγνώριση εργατικών συνδικάτων για πρώτη φορά στη 32χρονη ιστορία της, αλλά έκτοτε δεν έχουν καταφέρει να καταλήξει σε συμφωνία με εργαζομένους της σε κάποιες χώρες.

Tην Τρίτη οι Ιρλανδοί πιλότοι της αεροπορικής εταιρείας προκήρυξαν απεργία για τις 12 Ιουλίου. οι πιλότοι του ιρλανδικού συνδικάτου ψήφισαν υπέρ της προκήρυξης απεργίας με συντριπτική πλειοψηφία. Συγκεκριμένα οι 94 από τους 95 που ψήφισαν τάχθηκαν υπέρ της ανάληψης δράσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v