Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

H Μέρκελ προειδοποιεί τον Τραμπ να μην αρχίσει έναν εμπορικό πόλεμο

Η Γερμανίδα καγκελάριος απηύθυνε έκκληση να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια, για να μη μετατραπεί η εμπορική κόντρα σε έναν πόλεμο.

H Μέρκελ προειδοποιεί τον Τραμπ να μην αρχίσει έναν εμπορικό πόλεμο

H Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ προειδοποίησε την Τετάρτη για τις πιθανές επιπτώσεις από έναν εμπορικό πόλεμο με τις ΗΠΑ, τονίζοντας ότι οι δασμοί στα ευρωπαϊκά αυτοκίνητα «θα είναι πολύ πιο σοβαροί» από τους δασμούς στον χάλυβα και στο αλουμίνιο.

Σε δηλώσεις που έκανε στην Κάτω Βουλή της Γερμανίας, η ίδια ανέφερε πως η παγκόσμια αντίδραση στην κρίση του 2008 έδειξε πως η συνεργασία λειτουργεί καλύτερα από τα μονομερή μέτρα.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η κα Μέρκελ υποστήριξε πως η παγκόσμια οικονομική κρίση δεν θα είχε επιλυθεί τόσο γρήγορα, αν τα κράτη δεν είχαν συνεργαστεί σε διεθνές επίπεδο.

Η Γερμανίδα καγκελάριος αμφισβήτησε παράλληλα την κριτική που ασκεί ο Ντόναλντ Τραμπ στη Γερμανία για τις εξαγωγές, λέγοντας πως οι ΗΠΑ έχουν πλεόνασμα με την Ε.Ε., αν συμπεριληφθεί και ο τομέας των υπηρεσιών.

Στην ομιλία της, η κα Μέρκελ υπογράμμισε την ανάγκη να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για να μη μετατραπεί η εμπορική κόντρα σε έναν πόλεμο. «Αλλά φυσικά χρειάζονται δύο για να γίνει αυτό» πρόσθεσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v