Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Sainsbury’s: Χρηματοδότηση £3,5 δισ. στο ντιλ με την Asda

Ανοδικά κινήθηκαν οι πωλήσεις του νούμερο 2 σούπερ μάρκετ του Ηνωμένου Βασιλείου το πρώτο τρίμηνο. Η συμφωνία εξαγοράς, αν εγκριθεί από την αρμόδια επιτροπή ανταγωνισμού, θα δημιουργήσει τον μεγαλύτερο όμιλο στη βρετανική αγορά.

Sainsbury’s: Χρηματοδότηση £3,5 δισ. στο ντιλ με την Asda

Τη συμφωνία για πακέτο χρηματοδότησης ύψους 3,5 δισ. βρετανικών λιρών (4,61 δισ. δολαρίων) όσον αφορά την πρόταση συγχώνευσης με την Asda, ανακοίνωσε η Sainsbury’s.

Στις 30 Απριλίου η Walmart είπε ότι θα πουλήσει το βρετανικό τμήμα της, την Asda, στη Sainsbury’s σε ένα ντιλ ύψους 7,3 δισ. στερλινών. Αν εγκριθεί από την αρμόδια επιτροπή ανταγωνισμού, θα δημιουργήσει το μεγαλύτερο σούπερ μάρκετ στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Sainsbury’s επίσης ανακοίνωσε ότι για τις 16 εβδομάδες που ολοκληρώθηκαν στις 30 Ιουνίου, οι συγκρίσιμες πωλήσεις λιανικής ενισχύθηκαν 0,2%, ενώ οι συνολικές αυξήθηκαν 0,8%.

Οπως μεταδίδει το MarketWatch, η εταιρεία δήλωσε ότι οι πωλήσεις γενικών προϊόντων και ειδών ένδυσης συνέχισαν να ενισχύονται το πρώτο τρίμηνο σε μια δύσκολη αγορά. Οι πωλήσεις γενικών εμπορευμάτων αυξήθηκαν κατά 1,7% και οι πωλήσεις ρουχισμού αυξήθηκαν κατά 0,8%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v