Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Κίνα πιέζει την Ε.Ε. για συμμαχία κατά του Τραμπ

Κινέζοι αξιωματούχοι έχουν προτείνει σε Ευρωπαίους ομολόγους τους την ανάληψη κοινής δράσης κατά των ΗΠΑ στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου.

Η Κίνα πιέζει την Ε.Ε. για συμμαχία κατά του Τραμπ

Η Κίνα ασκεί πίεση στην Ευρωπαϊκή Ένωση να εκδώσει μια ισχυρή ανακοίνωση ενάντια στις εμπορικές πολιτικές του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ σε συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί τον επόμενο μήνα, δήλωσαν Ευρωπαίοι αξιωματούχοι στο Reuters.

Σε συναντήσεις στις Βρυξέλλες, στο Βερολίνο και στο Πεκίνο, υψηλόβαθμοι Κινέζοι αξιωματούχοι, συμπεριλαμβανομένου και του Κινέζου αντιπροέδρου Λιού Χε, πρότειναν μια συμμαχία ανάμεσα στις δύο οικονομικές δυνάμεις και το άνοιγμα μεγαλύτερου μέρους της κινεζικής αγοράς ως ένδειξη καλής βούλησης.

Μια από τις προτάσεις ήταν η Κίνα και η Ευρωπαϊκή Ένωση να κινηθούν από κοινού κατά τις ΗΠΑ στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου.

Ωστόσο, η Ευρωπαϊκή Ένωση απέρριψε την ιδέα μιας συμμαχίας με το Πεκίνο και την Ουάσιγκτον, δήλωσαν πέντε αξιωματούχοι της Ε.Ε. και διπλωμάτες στο Reuters, ενόψει του σινοευρωπαϊκού συνεδρίου στο Πεκίνο στις 16 με 17 Ιουλίου.

Αντίθετα, το συνέδριο αναμένεται να οδηγήσει στην έκδοση ενός ήπιο ανακοινωθέντος, το οποίο θα επιβεβαιώνει τη δέσμευση και των δύο πλευρών στο πολυμερές εμπορικό σύστημα και θα υπόσχεται τη συγκρότηση μιας ομάδας για τον εκσυγχρονισμό του Π.Ο.Ε., σημείωσαν αξιωματούχοι της Ε.Ε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v