Η Societe Generale εξαγόρασε μονάδα της Commerzbank

Η SocGen τόνισε ότι η εξαγορά θα ενισχύσει τη μονάδα Lyxor, η οποία έχει ισχυρή παρουσία στον τομέα των ETFs και θα τονώσει το προφίλ της στη Γερμανία.

Η Societe Generale εξαγόρασε μονάδα της Commerzbank

H γαλλική τράπεζα Societe Generale ανακοίνωσε την Τρίτη ότι θα εξαγοράσει τη μονάδα συναλλαγών εμπορευμάτων και μετοχών της Commerzbank (EMC).

Όπως μεταδίδει το CNBC, οι δύο τράπεζες δεν αποκάλυψαν το κόστος της συναλλαγής, αν και η Commerzbank ανέφερε ότι η μονάδα EMC είχε ακαθάριστα έσοδα 381 εκατ. ευρώ το 2017.

Η SocGen τόνισε ότι η εξαγορά θα ενισχύσει τη μονάδα Lyxor, η οποία έχει ισχυρή παρουσία στον τομέα των ETFs και θα τονώσει το προφίλ της στη Γερμανία, τη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης.

«Η εξαγορά αυτή θα μεταμορφώσει τις δραστηριότητες μας στη Γερμανία καθώς θα επιτρέψει στην Societe Generale να φτάσει σε ένα νέο επίπεδο στην κορυφαία οικονομία της ευρωζώνης» δήλωσε ο Séverin Cabannes, αναπληρωτής CEO της Societe Generale.

H πώληση ευθυγραμμίζεται με τη «στρατηγική 4.0» της γερμανικής τράπεζας, που προβλέπει την πώληση των περιφερειακών στοιχείων ενεργητικού για την άντληση κεφαλαίων, ανέφερε ο CEO της Commerzbank, Μartin Zielke.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v