Πάνω από 800 κρυπτονομίσματα έχουν «πεθάνει»

Μετά την έκρηξη των ICOs και τα δισεκατομμύρια δολάρια που συγκεντρώνονται, κάποια ψηφιακά νομίσματα χάνονται από τον ψηφιακό χάρτη. Τι δείχνουν τα στοιχεία για τα ψηφιακά assets. Τα scams, τα αστεία και τα πρότζεκτ που δεν έγιναν.

Πάνω από 800 κρυπτονομίσματα έχουν «πεθάνει»

Ψηφιακά νομίσματα έχουν «ξεφυτρώσει» τους τελευταίους 18 μήνες σε διάφορες μεριές του κόσμου. Ωστόσο, περισσότερα από 800 από αυτά έχουν εξαφανιστεί. 

Τον τελευταίο καιρό, υπήρξε έκρηξη αρχικών προσφορών νομίσματος (ICOs). Οι εταιρείες συγκέντρωσαν 3,8 δισ. δολάρια μέσω αυτών το 2017, την ώρα που, μέχρι στιγμής το 2018, το νούμερο έχει φτάσει στα 11,9 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το CoinSchedule, ιστοσελίδα που παρακολουθεί τη συγκεκριμένη αγορά. 

Εκατοντάδες βέβαια έχουν χαθεί από τον ψηφιακό χάρτη, καθώς είτε ήταν scams είτε επρόκειτο για αστείο είτε το πρότζεκτ δεν υλοποιήθηκε ποτέ. Το Dead Coins είναι ιστοσελίδα που παρακολουθεί τα κρυπτονομίσματα που πέφτουν σε αυτές τις κατηγορίες. 

Οπως μεταδίδει το CNBC, μέχρι στιγμής, έχει εντοπίσει πάνω από 800 ψηφιακά νομίσματα που θεωρεί ότι έχουν «πεθάνει» αφού τελούν υπό διαπραγμάτευση σε αξία μικρότερη από ένα σεντ.  

Το bitcoin, το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα όσον αφορά την κεφαλαιοποίηση, έχει δύσκολη χρονιά. Η τιμή του έχει υποχωρήσει κατά 70% από το υψηλό των 20.000 δολαρίων του περασμένου έτους, σύμφωνα με το CoinDesk. 

Σήμερα, η τιμή του διαμορφώνεται στις 6.340 δολάρια, με ημερήσια πτώση 0,3%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v