Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εκκληση BMW σε ΗΠΑ να μην επιβάλλουν δασμούς

Η εταιρεία με έδρα το Μόναχο υπογραμμίζει στην επιστολή πως η επένδυση της σε εργοστάσιο στη Νότια Καρολίνα αγγίζει τα 9 δισ. δολάρια και στηρίζει πάνω από 120.000 θέσεις εργασίας.

Εκκληση BMW σε ΗΠΑ να μην επιβάλλουν δασμούς
H ΒΜW είναι η τελευταία εταιρεία που απηύθυνε έκκληση στις ΗΠΑ να μην επιβάλλει δασμούς στις εισαγωγές αυτοκινήτων, λίγες ημέρες μετά την προειδοποίηση της General Motors για απώλεια θέσεων εργασίας.

«Φαίνεται πως η απειλή επιβολής κυρώσεων έχει σχεδιαστεί για την επίτευξη συγκεκριμένων στόχων» αναφέρεται σε επιστολή της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας προς τον υπουργό Εμπορίου, Γουίλμπουρ Ρος.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η εταιρεία με έδρα το Μόναχο υπογραμμίζει στην επιστολή πως η επένδυση της σε εργοστάσιο στη Νότια Καρολίνα αγγίζει τα 9 δισ. δολάρια και στηρίζει πάνω από 120.000 θέσεις εργασίας.

Την Παρασκευή η General Motors προειδοποίησε ότι η επιβολή δασμών στα εισαγόμενα αυτοκίνητα που εξετάζει η κυβέρνηση Τραμπ μπορεί να οδηγήσει σε μια «μικρότερη GM» και δημιουργεί τον κίνδυνο να απομονώσει τις αμερικάνικες εταιρείες από την παγκόσμια αγορά.

Η μεγαλύτερη αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία τόνισε πως οι δασμοί μπορεί να «οδηγήσουν σε μια μικρότερη GM, με μειωμένη παρουσία στο εσωτερικό και στο εξωτερικό για την θρυλική αμερικανική εταιρεία και δημιουργούν τον κίνδυνο για λιγότερες – όχι περισσότερες – θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v