Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Απότομη πτώση 4,9% στις αιτήσεις για στεγαστικά δάνεια

Ένας άλλος δείκτης μηνιαίας μέτρησης έδειξε ότι ίδιος αριθμός ενδιαφερόμενων ζήτησε να δει σπίτια τον Μάιο σε σχέση με τον Απρίλιο, αλλά ο αριθμός των αγοραστών που έκανε μία πρόταση υποχώρησε 16,7% σε ετήσια βάση.

ΗΠΑ: Απότομη πτώση 4,9% στις αιτήσεις για στεγαστικά δάνεια

Απομακρύνονται οι αγοραστές από την αγορά ακινήτων στις ΗΠΑ. Οι συνολικές αιτήσεις για στεγαστικά δάνεια υποχώρησαν 4,9%, εποχικά προσαρμοσμένες, σε εβδομαδιαία βάση, σύμφωνα με την ένωση τραπεζών στεγαστικής πίστης Mortgage Bankers Association. Ήταν 12% λιγότερες σε σύγκριση με την ίδια περσινή εβδομάδα.

Όπως μεταδίδει το CNBC, οι αιτήσεις για στεγαστικά κατοικιών οδήγησαν την πτώση, με υποχώρηση 6% από την προηγούμενη εβδομάδα.

Οι αγοραστές αντιστέκονται στις υψηλές τιμές, ενώ καθοριστικός παράγοντας είναι και τα μετρητά, αφού όσοι τα διαθέτουν, έχουν συνήθως το «πάνω χέρι».

Ένας άλλος δείκτης μηνιαίας μέτρησης του μεσιτικού γραφείου Redfin έδειξε ότι ίδιος αριθμός ενδιαφερόμενων ζήτησε να δει σπίτια τον Μάιο σε σχέση με τον Απρίλιο, αλλά ο αριθμός των αγοραστών που έκανε μία πρόταση υποχώρησε 16,7% σε ετήσια βάση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v