Bitcoin: Πού οφείλονται τα πρόσφατα σκαμπανεβάσματα

Συνεχίζεται η έντονη μεταβλητότητα στο μεγαλύτερο ψηφιακό νόμισμα του κόσμου. Πόσο επηρεάζουν οι αποφάσεις των ρυθμιστικών αρχών και οι λίγες... καλές ειδήσεις. Πώς κινούνται ethereum, ripple και litecoin.

Bitcoin: Πού οφείλονται τα πρόσφατα σκαμπανεβάσματα

Συνεχίζει τα ups και downs το bitcoin, την ώρα που αυξάνεται η αυστηρότητα των ρυθμιστικών αρχών στον τομέα των ψηφιακών νομισμάτων και παγκόσμιοι κεντρικοί τραπεζίτες εγείρουν ερωτήματα για τη βιωσιμότητά τους.

H χθεσινή μεταβλητότητα ήρθε καθώς η Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών (BIS) είπε ότι πολλά κρυπτονομίσματα πρέπει να ρυθμιστούν όπως οι μετοχές και τα ομόλογα.

Άλλος παράγοντας που έριξε το βάρος του ήταν ότι την Παρασκευή, ο αρμόδιος Οργανισμός Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών της Ιαπωνίας έδωσε εντολή σε έξι από τα μεγαλύτερα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων της χώρας να βελτιώσουν τα μέτρα που λαμβάνουν για να αποφεύγεται το ξέπλυμα χρήματος. Οι επιχειρήσεις πρέπει να υποβάλουν τα σχέδιά τους μέχρι τις 23 Ιουλίου.

Η νέα πίεση στην Ιαπωνία, μία από τις πιο φιλικές αγορές για τα κρύπτο, δείχνει πόσο ευάλωτη είναι η αγορά σε ρυθμιστικές κινήσεις, την ώρα που απουσιάζουν οι πιο θετικές ειδήσεις.

Οι κινήσεις των κρύπτο

Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα πήρε την ανηφόρα χθες, φτάνοντας στις 6.181 δολάρια, στη Νέα Υόρκη, αφότου νωρίτερα υποχωρούσε περισσότερο από 5%, στο πιο χαμηλό σημείο του έτους. Η καθοδική κίνηση το έφερε 68% χαμηλότερα από το ρεκόρ των 20.000 δολαρίων του περασμένου Δεκεμβρίου.

Σήμερα, με ημερήσια μείωση 0,8%, τελεί υπό διαπραγμάτευση στις 6.138 δολάρια. Πτωτικά κινούνται και τα υπόλοιπα κρυπτονομίσματα, με εξαίρεση το ethereum που ενισχύεται 0,2%, στα 459 δολάρια. Πτώση 0,5% για το ripple που φτάνει στα 48 σεντς, χαμηλότερα 0,6% και το litecoin, στα 82 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v