Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη 2% για την τουρκική λίρα μετά τη διπλή νίκη Ερντογάν

Ενισχύεται το τουρκικό νόμισμα και φτάνει στις 4,5855 λίρες ανά δολάριο, μετά το αποτέλεσμα των κοινοβουλευτικών και προεδρικών εκλογών που δίνει υπερεξουσίες στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Κέρδη 2% για την τουρκική λίρα μετά τη διπλή νίκη Ερντογάν

Άλμα 2% σημειώνει η τουρκική λίρα στο trading στην Ασία, μετά τη νίκη του Τούρκου Προέδρου, φτάνοντας στις 4,5855 λίρες ανά δολάριο. 

Ωστόσο, πολλοί αναλυτές υποστηρίζουν ότι η ενίσχυση του νομίσματος θα είναι προσωρινή, καθώς θα επιστρέψουν οι ανησυχίες για το μέλλον της τουρκικής οικονομίας. 

Ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης BIST 100 κατέγραψε άλμα 2,2% στις 97.964 μονάδες, με άνοδο άνω του 3,5% στο ξεκίνημα των συναλλαγών. Η απόδοση του 10ετούς τουρκικού ομολόγου υποχώρησε στο 16,07% από το 16,29% της Παρασκευής, ενώ η απόδοση του διετούς τίτλου υποχώρησε στο 18,84% από το 19,18%.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν  κερδίζει από τον πρώτο γύρο την εκλογή του στη θέση του προέδρου, ενώ η συμμαχία του κερδίζει την πλειοψηφία στη Βουλή. Ετσι θα γίνει ο πρώτος πρόεδρος που θα διαθέτει υπερεξουσίες με βάση τη συνταγματική αναθεώρηση που πέρασε με το περσινό δημοψήφισμα.

«Ο τουρκικός λαός μου έδωσε την εντολή», δήλωσε μιλώντας σε υποστηρικτές του στην Κωνσταντινούπολη την στιγμή που η αντιπολίτευση αμφισβητούσε ότι έχει τελειώσει η καταμέτρηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v