Iταλία: «Ασκοπο» χαρακτηρίζει τον αγωγό TAP η νέα κυβέρνηση

Με βάση την ενεργειακή μας πολιτική και την πτώση της ζήτησης αερίου, το έργο αυτό μοιάζει σήμερα να είναι άσκοπο, τόνισε στο Reuters ο νέος υπουργός Περιβάλλοντος.

Iταλία: «Ασκοπο» χαρακτηρίζει τον αγωγό TAP η νέα κυβέρνηση

Το σχέδιο για την κατασκευή του τελευταίου τμήματος του αγωγού φυσικού αερίου TAP στην Ιταλία είναι υπό εξέταση, δήλωσε ο νέος Ιταλός υπουργός Περιβάλλοντος, χαρακτηρίζοντας το έργο «άσκοπο». 

Σημειώνεται ότι στην Ιταλία καταλήγει ο Νότιος Διάδρομος του αγωγού TAP, ο οποίος όταν κατασκευαστεί θα μεταφέρει αέριο από την Κασπία στην Ευρώπη. Ο ΤΑΡ διασχίζει ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα, στη συνέχεια περνάει στην Αλβανία και συνδέεται υποθαλάσσια με την Ιταλία.

Σε συνέντευξη του στο Reuters, ο Σέρτζιο Κόστα ανέφερε πως η συμμετοχή της Ιταλίας στον TAP θα επανεξεταστεί μαζί με άλλα μεγάλα έργα. «Ο ΤΑP είναι στο τραπέζι και το αντιμετωπίζουμε ως προτεραιότητα. Με βάση την ενεργειακή μας πολιτική και την πτώση της ζήτησης αερίου, το έργο αυτό μοιάζει σήμερα να είναι άσκοπο» υπογράμμισε το μέλος του Κινήματος των Πέντε Αστέρων. 

Ο κ. Κόστα ξεκαθάρισε πως οποιαδήποτε απόφαση για τον αγωγό θα ληφθεί μαζί με άλλους υπουργούς της κυβέρνησης. 

Η Λέγκα του Βορρά και το Κίνημα των Πέντε Αστέρων έχουν ανακοινώσει ότι θα συγκροτήσουν μια ειδική επιτροπή για την επίλυση διαφορών όσον «αφορά την πραγματοποίηση και ολοκλήρωση δημοσίων έργων εθνικής σημασίας». 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v