Μπαράζ αρνητικών ανακοινώσεων για το Reuters

Κάτω από τα επίπεδα του 1991 βρίσκονται οι μετοχές του ειδησεογραφικού ομίλου Reuters, ύστερα από νέες αρνητικές εκτιμήσεις, που ήρθαν αυτή τη φορά από την JP Morgan και τη Merrill Lynch.

Μπαράζ αρνητικών ανακοινώσεων για το Reuters
Απώλειες της τάξης του 9% καταγράφουν οι μετοχές του ειδησεογραφικού ομίλου Reuters, ύστερα από την περικοπή των εκτιμήσεων της JP Morgan, αλλά και της Merrill Lynch για τα κέρδη του βρετανικού ομίλου ειδήσεων.

Ήδη την Πέμπτη οι μετοχές του Reuters είχαν υποχωρήσει στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 1991, όταν η UBS Warburg περιέκοψε τις εκτιμήσεις της για τα προ φόρων κέρδη της εταιρίας για το 2003 αλλά και το 2004.

Το πρακτορείο Reuters αναμένεται την επόμενη εβδομάδα να ανακοινώσει τα έσοδα του τρίτου τριμήνου, καθώς και τις εκτιμήσεις της για την πορεία της εταιρίας στη διάρκεια του επομένου έτους.

Η JP Morgan υποβάθμισε την Reuters σε neutral από overweight, δίνοντάς της τιμή στόχο μόλις 200 πέννες. Επιπλέον, ο επενδυτικός οίκος αναθεώρησε προς τα κάτω τις εκτιμήσεις του για το 2002 στις 5,9 πέννες ανά μετοχή, σε σχέση με τις προηγούμενες προβλέψεις για 9,9 πέννες ανά μετοχή.

Αρνητικές ήταν και οι εκτιμήσεις της Merrill Lynch για το Reuters, καθώς αναθεώρησε τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη του 2003 στα 355 εκατ. στερλίνες από το ποσό των 388 εκατ. στερλινών, διατηρώντας ωστόσο το χαρακτηρισμό neutral για τη μετοχή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v