Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στα δικαστήρια η Airbnb με τις γαλλικές αρχές

Οι ρυθμίσεις πλήττουν τους καθημερινούς ανθρώπους που θέλουν να νοικιάσουν το σπίτι τους, τονίζει ο συνιδρυτής της εταιρείας, Nathan Blecharczyk. Απευθύνονται στους επαγγελματίες παίκτες του real estate, σημειώνει. Τι ισχύει.

Στα δικαστήρια η Airbnb με τις γαλλικές αρχές

To τελευταίο διάστημα η Airbnb, η διαδικτυακή πλατφόρμα βραχυπρόθεσμης ενοικίασης κατοικιών, έχει βρεθεί στο στόχαστρο αρκετών δημοτικών αρχών, οι οποίες προσπαθούν να περιορίσουν αυτού του είδους τις ενοικιάσεις.

Ο συνιδρυτής της και επικεφαλής του τομέα τεχνολογίας της εταιρείας, Nathan Blecharczyk μίλησε στο CNBC, στο Παρίσι, τονίζοντας ότι αυτές οι κινήσεις πλήττουν κυρίως τους καθημερινούς ανθρώπους που θέλουν να νοικιάσουν το σπίτι τους.

Συχνά οι ισχύουσες τοπικές ρυθμίσεις είναι «τιμωρητικές» είπε ο Blecharczyk. Για παράδειγμα, στο Βερολίνο οι ιδιοκτήτες που νοικιάζουν περισσότερα από τα μισά ακίνητά τους, χωρίς άδεια από το δημοτικό συμβούλιο, μπορεί να έρθουν αντιμέτωποι με πρόστιμα μέχρι και 100.000 δολαρίων. Το Λονδίνο απαιτεί έγκριση για ενοικιάσεις άνω των 90 ημερών.

Οι τοπικοί αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι τα σπίτια που διατίθενται μέσω Airbnb οδηγούν στην αύξηση των τιμών και έχουν αρνητική επίπτωση στην κοινότητα.

Σύμφωνα με το νόμο που ισχύει στο Παρίσι, απαγορεύεται ένας ιδιοκτήτης να διαθέσει μέσω Airbnb το σπίτι του για περισσότερες από 120 μέρες ετησίως.

Όπως αναφέρει το CNBC, 43.000 ακίνητα που είναι εγγεγραμμένα στο site δεν είναι εγγεγραμμένα και στους καταλόγους για ενοικίαση του κράτους.

Ως αποτέλεσμα, η εταιρεία και οι γαλλικές αρχές θα συναντηθούν στα δικαστήρια στις 12 Ιουνίου. Αν κερδίσει το Παρίσι, θα απομακρυνθεί το 84% των ακινήτων που διατίθενται για ενοικίαση μέσω της εταιρείας στην πόλη.

Η Airbnb απαντάει ότι οι κανόνες της πόλης είναι «σύνθετοι» και απευθύνονται στους επαγγελματίες παίκτες του real estate και όχι στους απλούς ιδιοκτήτες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v