Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Visco: Δεν υπάρχουν σύντομοι δρόμοι για τη μείωση του χρέους

Οι προειδοποιήσεις από τον επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της Ιταλίας για την πολιτική και οικονομική κατάσταση της χώρας, την αύξηση των δαπανών, το χρέος και την κρίση αξιοπιστίας.

Visco: Δεν υπάρχουν σύντομοι δρόμοι για τη μείωση του χρέους

Ο επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της Ιταλίας, εν μέσω πολιτικής αναταραχής, σημείωσε ότι οποιαδήποτε κίνηση που θα αποδυναμώσει την οικονομία, θα υπονομεύσει την αξιοπιστία της χώρας και χρόνια πολύτιμων μεταρρυθμίσεων.

Τα σχόλια του Ignazio Visco έρχονται, καθώς η Ιταλία οδηγείται σε πρόωρες εκλογές, όπου το ζήτημα που πιθανόν θα τεθεί είναι ο ρόλος της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και η συμμετοχή της στην ευρωζώνη.

Τα δύο αντισυστημικά κόμματα, που απέτυχαν να σχηματίσουν κυβέρνηση μετά τις εκλογές του Μαρτίου, υπόσχονται άνοδο στις δαπάνες, αλλαγές στου δημοσιονομικούς κανόνες της ΕΕ και μεταρρυθμίσεις στον εργασιακό τομέα.

Όπως μεταδίδει το Reuters τόνισε ότι η Ιταλία πρέπει να επιταχύνει τις μεταρρυθμίσεις, ενώ όπως είπε, δεν υπάρχουν σύντομοι δρόμοι για τη μείωση του χρέους.

«Είμαστε λίγα βήματα μακριά από τον σοβαρό κίνδυνο να χάσουμε την αξιοπιστία μας, δεν μπορούμε να παραβλέπουμε τους συνταγματικούς περιορισμούς» σημείωσε.

«Οποιαδήποτε κίνηση για αύξηση του ελάχιστου εισοδήματος πρέπει να διασφαλίζει ότι δεν θα  αποθαρρύνεται η συμμετοχή στην αγορά εργασίας και δεν θα επιδεινώνει την οικονομία».

Το υψηλό χρέος της Ιταλίας ως ποσοστό του ΑΕΠ μπορεί να εκθέσει τη χώρα σε επικίνδυνες κρίσης εμπιστοσύνης, είπε ο κεντρικός τραπεζίτης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v