BoJ: Βοήθεια 16 δισ. δολαρίων στις τράπεζες

Η Τράπεζα της Ιαπωνίας ανακοίνωσε ότι πρόκειται να αγοράσει μετοχές των εγχώριων τραπεζών, ύψους 2 τρισ. γεν (16 δισ. δολάρια), μέχρι το Σεπτέμβριο του επομένου έτους, προκειμένου να τις βοηθήσει να περιορίσουν το ”βραχνά” των επισφαλειών.

BoJ: Βοήθεια 16 δισ. δολαρίων στις τράπεζες
Μέτρα λαμβάνει η BoJ για τη στήριξη των ιαπωνικών τραπεζών, ανακοινώνοντας την παροχή δανείων προς αυτές, αλλά και την αγορά τραπεζικών μετοχών, ύψους, 2 τρισ. γεν (16 δισ. δολαρίων), προκειμένου να τις ενισχύσει κεφαλαιακά και κατ’ επέκταση οι τελευταίες να περιορίσουν τα χρέη τους.

Η Τράπεζα της Ιαπωνίας θα κρατήσει τις μετοχές μέχρι το Σεπτέμβριο του 2007, όταν και θα ξεκινήσει να τις πουλάει ξανά, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της. Το σχέδιο αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το 2017.

Ο διοικητής της BoJ, Μασάρου Χαγιάμι, τον προηγούμενο μήνα είχε δηλώσει ότι η κεντρική τράπεζα της Ιαπωνίας θα αγόραζε μέρος της αξίας των μετοχών του τραπεζικού κλάδου της χώρας του, η οποία υπολογίζεται στα 200 δισ. δολάρια.

Οι επισφάλειες των ιαπωνικών τραπεζών ανέρχονται στα 430 δισ. δολάρια, ενώ, όπως σχολιάζουν παρατηρητές, η κίνηση της BOJ αποσκοπεί στην ανακούφιση των ιαπωνικών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων από αυτές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v