Μάλμστρομ για δασμούς: Να προετοιμαστούμε για διάφορα σενάρια

Η Ευρώπη είναι έτοιμη να κάνει εμπορικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ, αλλά αυτό θα συμβεί μόνο αν η ΕΕ πάρει μόνιμη εξαίρεση από την επιβολή 25% δασμών στον χάλυβα και 10% στο αλουμίνιο, είπε η αρμόδια Επίτροπος Εμπορίου.

Μάλμστρομ για δασμούς: Να προετοιμαστούμε για διάφορα σενάρια

Δεν είναι πιθανό οι ΗΠΑ να δώσουν και άλλη προσωρινή εξαίρεση στην ΕΕ από τους δασμούς στον χάλυβα και το αλουμίνιο, σημείωσε η αρμόδια Επίτροπος Εμπορίου της Ένωσης, Σεσίλια Μάλμστρομ, εννοώντας ότι αυτή τη φορά - στις αρχές Ιουνίου - η αμερικανική κυβέρνηση θα πάρει πιο μακροπρόθεσμη απόφαση.

Η κα Μάλμστρομ είπε ότι «πρέπει να προετοιμαστούμε για διαφορετικά σενάρια». Υπενθυμίζεται ότι η προσωρινή εξαίρεση λήγει την 1η Ιουνίου. Όπως τόνισε, η Ευρώπη είναι έτοιμη να κάνει εμπορικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ, αλλά αυτό θα συμβεί μόνο αν η ΕΕ πάρει μόνιμη εξαίρεση από την επιβολή 25% φόρου στον χάλυβα και 10% στο αλουμίνιο.

Σύμφωνα με τους Financial Times, είπε επίσης ότι οι συνομιλίες θα μπορούσαν να καλύπτουν τους «δασμούς σε βιομηχανικά προϊόντα, συμπεριλαμβανομένων και των αυτοκινήτων… Αλλά αυτό υπό τον όρο ότι εξαιρούμαστε από αυτούς τους δασμούς».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v