Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικρή άνοδος στις τιμές κατοικιών στην Κίνα τον Απρίλιο

Η μέση τιμή για νέες κατοικίες σε 70 πόλεις αυξήθηκε 0,6% τον Απρίλιο από τον Μάρτιο, ενώ σε ετήσια βάση ο μέσος όρος των τιμών αυξήθηκε 5,3% σε σχέση με τα 5,5% κέρδη που είχαν τον προηγούμενο μήνα.

Μικρή άνοδος στις τιμές κατοικιών στην Κίνα τον Απρίλιο

Οι τιμές κατοικιών στην Κίνα ενισχύθηκαν ελαφρώς τον Απρίλιο από τον προηγούμενο μήνα, οδηγούμενες από την άνοδο στις μικρότερες πόλεις.

Η μέση τιμή για νέες κατοικίες σε 70 πόλεις αυξήθηκε 0,6% τον Απρίλιο από τον Μάρτιο, σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Wall Street Journal, που βασίστηκαν σε στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας. Τον Μάρτιο η αύξηση ήταν 0,4%.

Σε σύγκριση με τα στοιχεία της αντίστοιχης περσινής περιόδου, ο μέσος όρος τιμών για νέες κατοικίες αυξήθηκε 5,3% τον Απρίλιο σε σχέση με τα 5,5% κέρδη του Μαρτίου.

Σε ετήσια βάση, οι τιμές υποχώρησαν 0,2% στη Σανγκάη, 0,7% στο Πεκίνο, 0,8% στη Γκουνγκζου και 2,2% στη Σενζέν. Την ίδια ώρα, ενισχύθηκαν 12% στη βορειοανατολική πόλη Χάρμπιν.

Οι τιμές ακινήτων στη Νταντονγκ, πόλη στα σύνορα Κίνας και Βόρειας Κορέας, αυξήθηκαν 2% τον Απρίλιο από τον Μάρτιο, λόγω των προσδοκιών ότι οι σχέσεις μεταξύ Βόρειας και Νότιας Κορέας θα βελτιωθούν.

Τέλος, σύμφωνα με το MarketWatch, οι τιμές αυξήθηκαν σε 58 από 70 πόλεις τον Απρίλιο, την ώρα που τον Μάρτιο η άνοδος ήταν σε 55. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v