Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Νίκη» των ΗΠΑ στην εμπορική διαμάχη με Ε.Ε. για τα Airbus

Η Ε.Ε. δεν απέσυρε την στήριξη στην Airbus, προκαλώντας απώλειες στην Boeing, αποφάνθηκε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου. Aπειλεί με δασμούς σε ευρωπαϊκά αγαθά η Ουάσιγκτον.

«Νίκη» των ΗΠΑ στην εμπορική διαμάχη με Ε.Ε. για τα Airbus

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου αποφάσισε την Τρίτη πως η Ευρωπαϊκή Ένωση αγνόησε τις προειδοποιήσεις για να σταματήσει να επιδοτεί την Airbus, παρακινώντας τις ΗΠΑ να απειλήσουν με κυρώσεις σε ευρωπαϊκά προϊόντα.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Π.Ο.Ε. ανακοίνωσε πως η Ε.Ε. δεν απέσυρε την στήριξη για τα αεροσκάφη Α380 και Α350 της Airbus, προκαλώντας απώλειες στην Boeing.

Ωστόσο, ο οργανισμός με έδρα την Γενεύη απέρριψε τους ισχυρισμούς των ΗΠΑ ότι τα δάνεια για τα πιο δημοφιλή μοντέλα της Airbus, τα Α320 και Α330, είχαν μεγάλο κόστος για την Boeing σε πωλήσεις.

Ο εκπρόσωπος των ΗΠΑ για το Εξωτερικό Εμπόριο, Ρόμπερτ Λάιτχιζερ, ανέφερε σε ανακοίνωση ότι η Ουάσιγκτον θα επιβάλει αντίμετρα σε ευρωπαϊκά αγαθά, αν η Ε.Ε. δεν συμμορφωθεί με την απόφαση του Π.Ο.Ε.

Η Boeing έχει υπολογίσει ότι οι δασμοί αυτοί μπορεί να ανέλθουν σε δισεκατομμύρια δολάρια το χρόνο. «Αυτή αναμένεται να είναι η μεγαλύτερη έγκριση από τον Π.Ο.Ε. για δασμούς» σημείωσε σε ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v