Apple: Εγκατέλειψε επένδυση 1 δισ. δολαρίων στην Ιρλανδία

Αν και το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας έδωσε την έγκριση του για τη δημιουργία κέντρου δεδομένων, ασκήθηκε έφεση που προκαλεί καθυστερήσεις. «Χάθηκαν» 300 θέσεις εργασίας, ενώ θα ήταν το μεγαλύτερο της εταιρείας στην Ευρώπη.

Apple: Εγκατέλειψε επένδυση 1 δισ. δολαρίων στην Ιρλανδία

Εγκαταλείπει τα σχέδια της η Apple για δημιουργία κέντρου δεδομένων ύψους 850 εκατ. ευρώ στην Ιρλανδία. H εταιρεία είπε την Πέμπτη ότι δεν θα προχωρήσει με το πρότζεκτ, καθώς έχει έρθει αντιμέτωπη με καθυστερήσεις.

Το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας είπε τον Οκτώβριο ότι η εταιρεία μπορούσε να προχωρήσει στο κέντρο, αλλά ασκήθηκε έφεση για περιβαλλοντικούς λόγους. Σύμφωνα με το CNBC, η εταιρεία μάλιστα εγκατέλειψε τα σχέδια της την ίδια μέρα που επρόκειτο να γίνει ακρόαση της έφεσης.

«Παρά τις μεγάλες προσπάθειες μας, οι καθυστερήσεις στην διαδικασία της έγκρισης μας αναγκάζουν να κάνουμε άλλα σχέδια και δεν θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε με το κέντρο δεδομένων», σημειώνει η Apple.

«Αν και είναι απογοητευτικό, δεν θα υποχωρήσει ο ενθουσιασμός μας για μελλοντικά πρότζεκτς στην Ιρλανδία, καθώς η επιχείρησή μας συνεχίζει την ανάπτυξή της». Το κέντρο θα δημιουργούσε 300 θέσεις εργασίας, ενώ θα ήταν το μεγαλύτερο της εταιρείας στην Ευρώπη...

Τα κέντρα δεδομένων είναι σημαντικές υποδομές για τις μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες, καθώς δημιουργούν ένα κεντρικό περιβάλλον για τη διαχείριση τεράστιων ποσοτήτων δεδομένων.

Οι επιχειρήσεις επενδύουν στις προσπάθειες προστασίας των δεδομένων, ενόψει και της νομοθεσίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, που απειλεί να επιβάλει πρόστιμα μέχρι και 4% του ετήσιου τζίρου, αν δεν συμμορφωθούν με αυτή.
 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v