Πτώση-ρεκόρ στην ευρωπαϊκή ζήτηση για smartphone το α' τρίμηνο

Οι αποστολές προς τη Δυτική Ευρώπη έκαναν βουτιά 13,9%, ενώ στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη έκαναν άλμα κατά 12,3%, οδηγούμενες από την ισχυρή επίδοση της Ρωσίας. Η κατάταξη των εταιρειών.

Πτώση-ρεκόρ στην ευρωπαϊκή ζήτηση για smartphone το α τρίμηνο

Ο κορεσμός της αγοράς και η επιβράδυνση των παγκόσμιων πωλήσεων φταίνε μάλλον για την ιστορική πτώση στις αποστολές smartphone στην Ευρώπη το πρώτο τρίμηνο του 2018, με τη δυτική Ευρώπη να καταγράφει τη μεγαλύτερη μείωση.

Τους τρεις μήνες που ολοκληρώθηκαν τον Μάρτιο, οι αποστολές smartphone προς την Ευρώπη μειώθηκαν αναπάντεχα κατά 6,3% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με στοιχεία της Canalys, που μεταδίδουν οι Financial Times.

Την ίδια ώρα, προς τη Δυτική Ευρώπη έκαναν βουτιά 13,9%, ενώ στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη έκαναν άλμα κατά 12,3%, οδηγούμενες από την ισχυρή επίδοση της Ρωσίας.

Οι παγκόσμιες πωλήσεις smartphone είχαν απώλειες 2% στο πρώτο τρίμηνο, με τις εταιρείες κινητών να βλέπουν την… κατηφόρα ακόμη και σε αγορές όπως η Ινδία και η Κίνα.

Η Samsung παρέμεινε στην κορυφή των ευρωπαϊκών επιλογών, παρά την πτώση κατά 15,4%.

Η Apple ξεπέρασε τους ανταγωνιστές της με περισσότερα από 10 εκατ. smartphones, αν και είχε 5,1% απώλειες. Τα παλιότερα (και φθηνότερα) μοντέλα όμως, όπως το iPhone SE, το 6 και το 6S, αντιπροσώπευαν το 25% των προϊόντων που απεστάλησαν, σε μία εποχή όπου οι πωλήσεις πιο ακριβών τηλεφώνων είναι βασικές για να αντιμετωπίσει μία εταιρεία την επιβράδυνση παγκοσμίως. 

Η Huawei είχε άλμα 38,6% στις παραγγελίες προς Ευρώπη. Αλλά, όπως συνέβη και με την Apple, η καθυστέρηση κυκλοφορίας του μοντέλου Ρ20 οδήγησε σε πωλήσεις κινητών χαμηλότερου κόστους.

Αν και οι κορεσμένες αγορές και η υποχώρηση των παγκόσμιων πωλήσεων χτυπούν τους μικρότερους παίκτες περισσότερο, οι Xiaomi και Nokia είχαν πιο δυνατή επίδοση στην Ευρώπη, με τις αποστολές της Xiaomi να αυξάνονται κατά… 1.000% μόνο το πρώτο τρίμηνο!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v