Facebook: Όχι σε διαφημίσεις εκτός Ιρλανδίας για το δημοψήφισμα

Στις 25 Μαΐου οι Ιρλανδοί θα ερωτηθούν αν θέλουν να νομιμοποιήσουν τις αμβλώσεις. Το κοινωνικό δίκτυο, εν μέσω ανησυχιών για εξωτερική επιρροή, δεν δέχεται πια διαφημίσεις εκτός χώρας για το θέμα.

Facebook: Όχι σε διαφημίσεις εκτός Ιρλανδίας για το δημοψήφισμα

Το Facebook θα σταματήσει να δέχεται διαφημίσεις εκτός χώρας, σχετικές με το δημοψήφισμα στην Ιρλανδία, που αφορά τη νομιμοποίηση των αμβλώσεων, εν μέσω ανησυχιών ότι διεθνείς επιρροές χρησιμοποίησαν το κοινωνικό δίκτυο για να επηρεάσουν την ψηφοφορία, που θα διεξαχθεί στις 25 Μαΐου.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, σε δήλωσή της την Τρίτη, η εταιρεία είπε ότι «έχουν αυξηθεί οι ανησυχίες για οργανισμούς και άτομα, εκτός Ιρλανδίας», που προσπαθούν να επηρεάσουν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, στο οποίο οι Ιρλανδοί θα ερωτηθούν αν η συνταγματική απαγόρευση των αμβλώσεων πρέπει να αρθεί.

«Ως μέρος των προσπαθειών μας να προστατεύσουμε την ακεραιότητα στις εκλογές και τα δημοψηφίσματα από υπερβολική επιρροή, θα αρχίσουμε να απορρίπτουμε διαφημίσεις που σχετίζονται με το δημοψήφισμα, αν έρχονται από διαφημιστές που έχουν τη βάση τους εκτός Ιρλανδίας», σημειώνει η εταιρεία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v