JPMorgan: Σχέδια για.. 100 χρόνια στην Κίνα

Ο CEO της αμερικανικής τράπεζας Jamie Dimon εξέφρασε την ελπίδα ότι οι εμπορικές διαφωνίες δεν θα εμποδίσουν τα σχέδια της εταιρείας, η οποία είναι στη διαδικασία για να αποκτήσει τη δική της επιχείρηση στην Κίνα.

JPMorgan: Σχέδια για.. 100 χρόνια στην Κίνα

Στo μακροπρόθεσμο όραμά του για την επέκταση της JPMorgan στην Κίνα αναφέρθηκε ο CEO της τράπεζας, μιλώντας στην τηλεόραση του Bloomberg, ενώ εξέφρασε τις ελπίδες ότι οι αυξανόμενες εμπορικές εντάσεις δεν θα σταθούν εμπόδιο στα σχέδια τους.

«Χτίζουμε εδώ για εκατό χρόνια», είπε ο Jamie Dimon. «Μία μέρα πιθανά θα έχετε έναν πύργο εδώ που θα είναι σαν και αυτόν που έχουμε στη Νέα Υόρκη».

Ο διευθύνων σύμβουλος επανέλαβε ότι η JPMorgan έχει σχέδια για να επιτύχει την ιδιοκτησία 100% χρηματιστηριακής επιχείρησης, προσθέτοντας ότι η τράπεζα είναι «στη διαδικασία».

Είπε επίσης ότι ελπίζει πως δεν θα γίνει εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ-Κίνας και αν γίνει, «ότι ελπίζει πως δεν θα επηρεάσει τη JPMorgan». Εμφανίστηκε πάντως αισιόδοξος ότι δεν θα υπάρξει. «Δεν υπάρχει λόγος να μην συμφωνήσουν. Ελπίζω ότι θα γίνει πρόοδος, πρέπει».

Η Κίνα έχει ορίσει ως διορία τη 30η Ιουνίου για να επιτρέψει σε ξένες εταιρείες να έχουν 51% σε επενδυτικές εταιρείες, ως μέρος των προσπαθειών του Κινέζου Προέδρου για το άνοιγμα των αγορών της χώρας.

«Αν έχουμε 51%, και μετά το 100%, θα έχετε εμπιστοσύνη στον ερχομό της JPMorgan. Αυτό που θέλουμε είναι απλό: 100% και όλες τις άδειες για να κάνουμε τις ίδιες επιχειρήσεις που κάνουμε και στις ΗΠΑ», κατέληξε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v