Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πάουελ: Υπερεκτιμημένος ο ρόλος της αμερικανικής νομισματικής πολιτικής

Η ενίσχυση της παγκόσμιας ανάπτυξης και των τιμών εμπορευμάτων είναι επίσης παράγοντες, σημείωσε ο Πρόεδρος της Αμερικανικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας. Προανήγγειλε «ξεκάθαρη» επικοινωνία της στρατηγικής για να μην προκαλείται αναστάτωση.

Πάουελ: Υπερεκτιμημένος ο ρόλος της αμερικανικής νομισματικής πολιτικής

Οι οικονομίες αναδυόμενων αγορών θα μπορέσουν να διαχειριστούν το γεγονός ότι οι προηγμένες οικονομίες προχωρούν προς μία πιο σφιχτή νομισματική πολιτική, σημείωσε, σύμφωνα με το MarketWatch, ο Πρόεδρος της Αμερικανικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας, Τζερόμ Πάουελ.

Σε πάνελ συνεδρίου υπό τη χορηγία της Ελβετικής Eθνικής Τράπεζας στη Ζυρίχη, ο Πάουελ είπε ότι ο ρόλος της αμερικανικής νομισματικής πολιτικής ως οδηγού των παγκόσμιων οικονομικών συνθηκών και των ροών κεφαλαίου «είναι συχνά υπερεκτιμημένος».

Η άνοδος της παγκόσμιας ανάπτυξης και των τιμών εμπορευμάτων είναι επίσης παράγοντες, είπε.

Ωστόσο, η Fed θα πρέπει να παραμείνει σε εγρήγορση όσο αφορά «το κλίμα κινδύνου». Από την πλευρά της η Τράπεζα θα προσπαθήσει να αποφύγει τις διαταραχές της αγοράς, επικοινωνώντας την πολιτική στρατηγική της «με όση το δυνατόν περισσότερη σαφήνεια και διαφάνεια».

«Η πολιτική ομαλοποίησης της Fed έχει προχωρήσει χωρίς αναστάτωση στις χρηματοπιστωτικές αγορές και οι προσδοκίες των συμμετεχόντων στην αγορά για την πολιτική δείχνουν να είναι σε συμφωνία με τις προσδοκίες των υπεύθυνων χάραξης πολιτικής… υποδηλώνοντας ότι οι αγορές δεν θα πρέπει να εκπλαγούν από τις δράσεις μας, αν η οικονομία εξελιχθεί σε συμφωνία με τις προσδοκίες», κατέληξε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v