Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παραιτήθηκε ο CEO της Air France

Με ποσοστό 55,44% οι εργαζόμενοι της ευρωπαϊκής αεροπορικής απέρριψαν την προτεινόμενη αύξηση στους μισθούς. Τα εργατικά συνδικάτα της αεροπορικής ζητούν για μια οριζόντια αύξηση μισθών 6%.

Παραιτήθηκε ο CEO της Air France

Ο CEO της Air France-KLM, Jean-Marc Janaillac, παραιτήθηκε την Παρασκευή,  καθώς οι εργαζόμενοι της εταιρείας καταψήφισαν πρόταση της διοίκησης για μια αύξηση στους μισθούς που είχε σαν στόχο να σταματήσουν οι απεργιακές κινητοποιήσεις.

Τα εργατικά συνδικάτα της αεροπορικής ζητούν για μια οριζόντια αύξηση μισθών 6%. Οι μισθοί τους έχουν παραμείνει παγωμένοι από το 2011.

«#AirFrance διαβούλευση με το προσωπικό για την προτεινόμενη μισθολογική συμφωνία: με ποσοστό συμμετοχής 80,33%, το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας είναι “όχι” με ποσοστό 55,44%».

«Αναλαμβάνω την ευθύνη για τις συνέπειες αυτής της ψήφου και τις επόμενες ημέρες θα υποβάλω την παραίτηση μου στα συμβούλια των Air France και Air France-KLM» ανέφερε σε συνέντευξη τύπου ο κ. Janaillac.

Όπως μεταδίδει το Reuters, νωρίτερα την Παρασκευή η Air France-KLM υποβάθμισε τις προσδοκίες για τα κέρδη και την ανάπτυξη του 2018, εν μέρει λόγω των επιπτώσεων των εργασιακών κινητοποιήσεων.

Η αεροπορική ανέφερε πως δεν είναι σε θέση να εκμεταλλευτεί το ευνοϊκό περιβάλλον για τις ευρωπαϊκές αεροπορικές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v