Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Nέα Υόρκη: H Αirbnb αύξησε τα ενοίκια σύμφωνα με έκθεση

Η έκθεση υποστηρίζει ότι οι ιδιοκτήτες που βάζουν τα διαμερίσματα του στην πλατφόρμα τα αποσύρουν από την αγορά ενοικίασης, μειώνοντας την προσφορά και ανεβάζοντας το κόστος.

Nέα Υόρκη: H Αirbnb αύξησε τα ενοίκια σύμφωνα με έκθεση
Η Airbnb στοίχισε στους ενοικιαστές στην Νέα Υόρκη 616 εκατ. δολάρια επιπλέον, σύμφωνα με έρευνα των δημοτικών αρχών της πόλης.

Η εταιρεία με έδρα το Σαν Φρανσίσκο αμφισβήτησε το συμπέρασμα της έκθεσης, λέγοντας πως η μεθοδολογία στην οποία βασίζεται είναι προβληματική.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η έκθεση υποστηρίζει ότι οι ιδιοκτήτες που βάζουν τα διαμερίσματα του στην πλατφόρμα τα αποσύρουν από την αγορά ενοικίασης, μειώνοντας την προσφορά και ανεβάζοντας το κόστος.

Για κάθε 1% των διαμερισμάτων μιας γειτονιάς που προστίθεται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της Airbnb, τα ενοίκια αυξάνονται κατά 1,58%, υπολογίζει η έκθεση.

Το νούμερο των 616 εκατ. δολαρίων αφορά μόνο το 2016.

Οι γειτονιές στο κεντρικό και νότιο Μανχάταν, όπως το Τσέλσι, το Σόχο και το Γκρίνουϊτς Βίλατζ, δέχθηκαν το μεγαλύτερο πλήγμα, με τα ενοίκια να αυξάνονται κατά περίπου 20% εξαιτίας της Airbnb, σύμφωνα με την έκθεση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v