Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ευρωζώνη: Αύξηση 2,5% του ΑΕΠ το α΄ τρίμηνο 2018

Αυξήθηκε 0,4% σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο και 2,5% σε ετήσια βάση, σε συμφωνία με τις εκτιμήσεις των αναλυτών αλλά πολύ χαμηλότερα από το 0,7% των προηγούμενων τριών τριμήνων.

Ευρωζώνη: Αύξηση 2,5% του ΑΕΠ το α΄ τρίμηνο 2018

Η οικονομική ανάπτυξη στις 19 χώρες που μοιράζονται το ευρώ επιβραδύνθηκε, όπως αναμενόταν στην έναρξη του 2018, σύμφωνα με τη Eurostat.

Το ΑΕΠ της ευρωζώνης αυξήθηκε κατά 0,4% στο πρώτο τρίμηνο, σε σύγκριση με το τελευταίο του 2017 και κατά 2,5% σε ετήσια βάση.

Ήταν σε συμφωνία με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, αλλά πολύ χαμηλότερα από την αύξηση 0,7% των προηγούμενων τριών τριμήνων, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας που μεταδίδει το Reuters. Η ανεργία παρέμεινε σταθερή στο 8,5% τον Μάρτιο.

Το οικονομικό κλίμα υποχώρησε τον Μάρτιο αλλά παρέμεινε ευρύτερα αμετάβλητο τον Απρίλιο, οδηγώντας τους αναλυτές να προβλέπουν ότι η οικονομία της ευρωζώνης θα ρίξει... ταχύτητα, στο επίπεδο περίπου του 2% σε ετήσια βάση, τα επόμενα τρίμηνα. 

Η εμπιστοσύνη έκανε βουτιά κυρίως λόγω των ανησυχιών για ενδεχόμενο εμπορικό πόλεμο με τις ΗΠΑ, κίνδυνος που παραμένει καθώς η τελική απόφαση από τον Αμερικανό Πρόεδρο αναμένεται την 1η Ιουνίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v