Apple: Επαναγορά ιδίων μετοχών $100 δισ.

Τα έσοδα τους τρεις μήνες που ολοκληρώθηκαν τον Μάρτιο είχαν αύξηση 16%, φτάνοντας τα 61,1 δισ. δολάρια, ενώ πούλησε 52,2 εκατ. iPhones, με άνοδο 3% από έναν χρόνο νωρίτερα. Δυνατή η εικόνα από την Κίνα.

Apple: Επαναγορά ιδίων μετοχών $100 δισ.

Σε επαναγορά ιδίων μετοχών αξίας 100 δισ. δολαρίων και αύξηση του μερίσματος κατά 16% προχωράει η Apple, μετά την άνοδο κατά 30% στα κέρδη.

Τα έσοδα για τους τρεις μήνες που ολοκληρώθηκαν τον Μάρτιο είχαν αύξηση 16% σε ετήσια βάση, φτάνοντας τα 61,1 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας, που μεταδίδουν οι Financial Times.

Πούλησε 52,2 εκατ. iPhones στο τρίμηνο, καταγράφοντας άνοδο 3% από έναν χρόνο νωρίτερα ενώ επέμεινε ότι η ζήτηση για iPhone X παρέμεινε ισχυρή σε βασικές αγορές όπως οι ΗΠΑ και η Κίνα, με την υψηλότερη τιμή της συσκευής να οδηγεί σε αύξηση 14% των εσόδων από τα iPhones.

Τα καθαρά κέρδη ενισχύθηκαν 25%, στα 13,8 δισ. δολάρια, με τα κέρδη ανά μετοχή στα 2,75 δολάρια.  

Σύμφωνα με το CNBC, κάποια από τα πιο δυνατά της αποτελέσματα στο δεύτερο τρίμηνο του έτους χρήσης ήταν σε μία από τις πιο δύσκολες περιοχές. Η εταιρεία-γίγαντας της τεχνολογίας ανακοίνωσε ότι είχε 13 δισ. δολάρια έσοδα από την Κίνα, σημειώνοντας 21% άνοδο σε ετήσια βάση και φτάνοντας τα έσοδα από την Ευρώπη.

Σύμφωνα με τον Τιμ Κουκ, το νεότερο μοντέλο iPhoneX «ήταν το πιο δημοφιλές στην Κίνα». Δυνατή ανάπτυξη εσόδων είχε και στην Ιαπωνία, με 22% ετήσια αύξηση, ενώ εκτός Αμερικής είχε 17%, στην Ευρώπη 9% και την υπόλοιπη περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού 4%.

«Με χαρά ανακοινώνουμε το καλύτερο τρίμηνο Μαρτίου από ποτέ, με δυνατή ανάπτυξη κερδών στο iPhone, τις Υπηρεσίες και τα Wearables», σημείωσε ο CEO της εταιρείας.

Τα αποτελέσματα εφησυχάζουν τους επενδυτές που είχαν αυξημένες ανησυχίες για την επιβράδυνση στην αγορά smartphones. Η εταιρεία θα πληρώσει 13 δισ. δολάρια ετησίως σε μερίσματα, αλλά δεν έδωσε διορία για την επαναγορά ιδίων μετοχών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v