Η PIMCO βλέπει επενδυτικές ευκαιρίες στην Ευρώπη

«Οι τράπεζες έχουν βασικά ξεκαθαρίσει με έναν καλό τρόπο τους ισολογισμούς τους και έχουν πουλήσει ενεργητικά που δεν έπρεπε να έχουν ή δεν μπορούσαν να έχουν πια», είπε ο CEO της. Το Real Estate, τα ομόλογα, η Κίνα και... το διαπραγματευτικό στυλ του Τραμπ.

Η PIMCO βλέπει επενδυτικές ευκαιρίες στην Ευρώπη

Αυξάνονται οι επενδυτικές ευκαιρίες στην Ευρώπη καθώς οι τράπεζες ξεκαθαρίζουν τους ισολογισμούς τους και ενώ η αβεβαιότητα για τις εμπορικές εντάσεις με την Κίνα παραμένει, σύμφωνα με τον CEO της Pacific Investment Management Co. (PIMCO), Emmanuel Roman.

«Υπάρχει μία ευκαιρία στην Ευρώπη που απορρέει από τις τράπεζες», σημειώνει ο Roman, του οποίου η εταιρεία επιβλέπει 1,77 τρισ. δολάρια, σε συνέντευξή του, που μεταδίδει και το Bloomberg.

«Οι τράπεζες έχουν βασικά ξεκαθαρίσει με έναν καλό τρόπο τους ισολογισμούς τους και έχουν πουλήσει ενεργητικά που δεν έπρεπε να έχουν ή δεν μπορούσαν να έχουν πια. Το γεγονός έχει δώσει ευκαιρίες στο real estate και στα μη εξυπηρετούμενα δάνεια καθώς μερικές φορές και στην καταναλωτική πίστη».

«Δεν θα δούμε μία “αγορά-αρκούδα” στα ομόλογα τα επόμενα χρόνια», είπε. Οι εμπορικές εντάσεις με την Κίνα, τον Καναδά και το Μεξικό επισκιάζουν την οικονομία, πρόσθεσε. 

Η επαναδιαπραγμάτευση της NAFTA, συμφωνία που μετράει ήδη 20 χρόνια, μπορεί να αποδειχτεί λιγότερο προβληματική από τη σύγκρουση με την Κίνα, η οποία δυσκολεύεται με το ασυνήθιστο διαπραγματευτικό στυλ του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, πρόσθεσε.

Είναι ένα πραγματικό πρόβλημα, είπε. «Αλλά ο εμπορικός πόλεμος με την Κίνα θα κατευθυνθεί προς τη σωστή κατεύθυνση μετά το ταξίδι που θα κάνει ο υπουργός Οικονομικών». Ο Στίβεν Μνούτσιν ηγείται αποστολής, που μεταβαίνει στο Πεκίνο αυτή την εβδομάδα.

Ο Roman ανέφερε επίσης ότι η αυξανόμενη χρήση της τεχνολογίας blockchain θα επηρεάσει το τρόπο που γίνεται το trading καθώς και τον τρόπο που τηρούνται αρχεία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v