Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

NYT: H Kίνα θα κρατήσει σκληρή στάση απέναντι στον Τραμπ

Η κινεζική κυβέρνηση δεν θα υποχωρήσει στις απαιτήσεις του Ντόναλντ Τραμπ στις εμπορικές συνομιλίες που θα ξεκινήσουν αυτή την εβδομάδα στο Πεκίνο.

NYT: H Kίνα θα κρατήσει σκληρή στάση απέναντι στον Τραμπ

Η Κίνα δεν θα δεχθεί να συζητήσει δύο από τις πιο αυστηρές εμπορικές απαιτήσεις του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, όταν θα καταφθάσουν οι Αμερικανοί διαπραγματευτές στο Πεκίνο αυτήν την εβδομάδα, ανέφεραν καλά πληροφορημένες πηγές στους New York Times.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας, ενώ το Πεκίνο απευθύνει δημοσίως έκκληση για ευελιξία και από τις δύο πλευρές, υψηλόβαθμοι Κινέζοι αξιωματούχοι δεν σχεδιάζουν να συζητήσουν δύο από τις κυριότερες απαιτήσεις της κυβέρνησης Τραμπ.

Η πρώτη είναι μια ετήσια περικοπή $100 δισ. στο ετήσιο εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ με την Κίνα και η δεύτερη η εφαρμογή περιορισμών στο σχέδιο των $300 δισ. του Πεκίνου για αναβάθμιση της κινεζικής βιομηχανίας σε πιο προηγμένες τεχνολογίες όπως τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, οι ημιαγωγοί και η τεχνητή νοημοσύνη.

Ο λόγος είναι πως το Πεκίνο νιώθει ότι η οικονομία του είναι αρκετά μεγάλη και ανθεκτική για να αντιμετωπίσει τις ΗΠΑ.

Όπως μεταδίδουν οι NYT, πέντε περίπου υψηλόβαθμοι Κινέζοι αξιωματούχοι και 25 σύμβουλοι παρουσίασαν λεπτομερώς τη θέση της κινεζικής κυβέρνησης σε ένα τριήμερο συνέδριο που ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v