Marathon Petroleum: 23 δισ. δολάρια για την εξαγορά της Andeavor

Η νέα εταιρεία θα έχει τη δυνατότητα να παράγει περίπου 3,1 εκατ. βαρέλια ανά ημέρα ενώ θα έχει και ένα μεγάλο δίκτυο σταθμών λιανικής πώλησης πετρελαίου και φυσικού αερίου. Ο CEO της Marathon θα διευθύνει την επιχείρηση,

Marathon Petroleum: 23 δισ. δολάρια για την εξαγορά της Andeavor

Η πετρελαϊκή εταιρεία Marathon Petroleum ανακοίνωσε την εξαγορά της ανταγωνίστριας Andeavor, με τίμημα άνω των 23 δισ. δολαρίων. Το ντιλ αποτιμά την τελευταία σε περίπου 152 δολάρια ανά μετοχή, αντιπροσωπεύοντας premium περίπου 24% στο κλείσιμο της Παρασκευής.

Η νέα εταιρεία, σύμφωνα με το Reuters, θα έχει τη δυνατότητα να παράγει περίπου 3,1 εκατ. βαρέλια ανά ημέρα ενώ θα έχει και ένα μεγάλο δίκτυο σταθμών λιανικής πώλησης πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Ο CEO της Marathon, Gary Heminger, θα διευθύνει την επιχείρηση, στην οποία ανώτερο ρόλο θα έχει και ο διευθύνων σύμβουλος της Andeavor, Gregory Goff.

Η Andeavor, με έδρα το Τέξας, προηγουμένως γνωστή με την ονομασία Tesoro, λειτουργεί 10 διυλιστήρια στις δυτικές ΗΠΑ, με δυνατότητα διύλισης περίπου 1,2 εκατ. βαρέλια ανά ημέρα ενώ κατέχει και μία επιχείρηση Logistics.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v