Binance: Η κατάρρευση ντιλ έφερε νομική διαμάχη

Ο ιδιοκτήτης του πιο γνωστού ανταλλακτηρίου και η εταιρεία Sequoia ήταν σε διαπραγματεύσεις για επένδυση στην πλατφόρμα. Την περίοδο που το bitcoin ανέβαινε, το ντιλ κατέρρευσε. Οι κατηγορίες από την τελευταία και η δικαστική απόφαση.

Binance: Η κατάρρευση ντιλ έφερε νομική διαμάχη

Νομική διαμάχη ξέσπασε στον χώρο των ψηφιακών νομισμάτων, μεταξύ του Zhao Changpeng, ιδρυτή του Binance, του μεγαλύτερου ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων παγκοσμίως και ενός τμήματος της Sequoia Capital.

Η επιτυχία της πλατφόρμας ανταλλαγής του Zhao έχει οδηγήσει τον τελευταίο στο εξώφυλλο του Forbes βοηθώντας τον να αποκτήσει μία περιουσία περίπου 2 δισ. δολαρίων όπως ο ίδιος υποστηρίζει.

Σύμφωνα με τα δικαστικά αρχεία του Χονγκ Κονγκ, ο Zhao και η Sequoia ήταν σε διαπραγματεύσεις για επένδυση στο Binance τον Αύγουστο. Το ντιλ θα έδινε στη Sequoia περίπου 11% μερίδιο και αποτιμούσε το ανταλλακτήριο στα περίπου 80 εκατ. δολάρια.

Οι συνομιλίες συνεχίστηκαν για κάποιους μήνες, σε μία περίοδο όπου οι τιμές των κρυπτονομισμάτων και των συναλλαγών ενισχύονταν σε ιστορικά υψηλά επίπεδα. Αλλά στα μέσα Δεκεμβρίου, όταν το Bitcoin ήταν στις 20.000 δολάρια, οι διαπραγματεύσεις σταμάτησαν.

Στις 14 Δεκεμβρίου η ομάδα του Zhao είπε στην Sequoia ότι οι μέτοχοι του Binance θεωρούσαν ότι η προτεινόμενη συμφωνία υποτιμούσε το ανταλλακτήριο.

Την ίδια περίοδο, τον ιδιοκτήτη της πλατφόρμας προσέγγισαν και άλλες εταιρείες με προτάσεις, όπως οι VC και η IDG Capital, προσφέροντας 400 εκατ. δολάρια και 1 δισ. δολάρια αντιστοίχως.

Το ζήτημα που προέκυψε είναι κατά πόσο οι συνομιλίες του Zhao με την IDG Capital παραβίασαν τις συμφωνίες αποκλειστικότητας με τη Sequoia. Η τελευταία προσέφυγε στα δικαστήρια και κέρδισε, σύμφωνα με το Bloomberg, την απαγόρευση διαπραγματεύσεων με άλλους επενδυτές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v