Google: Αλλαγές στο gmail με offline λειτουργία και λήξη μηνυμάτων

Πρόκειται για το πιο ακριβό update στο λογισμικό του Gmail Suite. Προτεινόμενες απαντήσεις στα μηνύματα, λήξη ανάγνωσης των emails, offline πρόσβαση. Οι αλλαγές στο πρόγραμμα που χρησιμοποιούν 1,4 δισ. άνθρωποι κάθε μήνα.

Google: Αλλαγές στο gmail με offline λειτουργία και λήξη μηνυμάτων

Στον πρώτο επανασχεδιασμό από το 2013 του Gmail προχωράει η Google, με περισσότερη ασφάλεια και λειτουργικότητα offline.

Όπως μεταδίδει το Reuters, πρόκειται για το πιο ακριβό update στο λογισμικό του Gmail Suite. Αναθεωρούνται βάσεις δεδομένων αποθήκευσης, και ενώνονται τρία συστήματα για συγχρονισμό μηνυμάτων σε συσκευές και υπολογιστές. Η αλλαγή θα δίνει επίσης τη δυνατότητα για «προτεινόμενες απαντήσεις» σε μηνύματα.

Το Gmail χρησιμοποιείται από 1,4 δισ. χρήστες κάθε μήνα. Η Google δεν αποκάλυψε το ύψος του κόστους. Ωστόσο η μητρική της, Alphabet, σημείωσε τη Δευτέρα ότι οι κεφαλαιουχικές δαπάνες της για το πρώτο τρίμηνο σχεδόν τριπλασιάστηκαν σε ετήσια βάση, φτάνοντας τα 7,3 δισ. δολάρια.

Μέσω της  αναθεώρησης που θα γίνει, οι χρήστες θα μπορούν να έχουν offline πρόσβαση σε emails των τελευταίων 90 ημερών.

Άλλο χαρακτηριστικό που προστίθεται είναι το χρονικό πλαίσιο για την ανάγνωση των μηνυμάτων, δηλαδή η λήξη τους.  Οι χρήστες που θα ενεργοποιήσουν την επιλογή «confidential», όταν στέλνουν ένα mail θα μπορούν να ορίζουν χρονικό περιθώριο για πρόσβαση από τους αποδέκτες, με ταυτόχρονη αποστολή ενός κωδικού στα κινητά τους για να το διαβάσουν.

Η δημιουργία του χρονικού περιορισμού ανάγνωσης emails ήταν κορυφαία απαίτηση από στελέχη επιχειρήσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v