Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Λονδίνο: Για τρίτο μήνα οι τιμές κατοικιών πήραν την... κατηφόρα

Οι τιμές στη χώρα ενισχύθηκαν κατά 0,4% τον Απρίλιο σε σχέση με έναν μήνα νωρίτερα, ενώ στο Λονδίνο, όπου η μέση κατοικία είναι σήμερα 10.000 στερλίνες χαμηλότερα από πέρυσι, υποχώρησαν 0,6%.

Λονδίνο: Για τρίτο μήνα οι τιμές κατοικιών πήραν την... κατηφόρα

Οι τιμές των κατοικιών στο Λονδίνο συνεχίζουν να υποχωρούν, επεκτείνοντας την πτώση στην αγορά ακινήτων, η οποία κατά μέσο όρο έχει χάσει περίπου 2% της αξίας της τον τελευταίο χρόνο, σύμφωνα με έρευνα που παρουσιάστηκε τη Δευτέρα.

Η αγορά στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι διχασμένη, σύμφωνα με την Acadata, καθώς οι αξίες στη βρετανική πρωτεύουσα υποχώρησαν για τρίτο μήνα τον Φεβρουάριο αλλά αυξήθηκαν σε άλλες περιοχές εκτός από τις νοτιο-ανατολικές. Παρόμοια εικόνα δίνει και η Rightmove, με το μέσο όρο τιμών να φτάνει στο νέο ρεκόρ των 436.000 δολαρίων τον Απρίλιο, εκτός από το Λονδίνο που εμφανίζει πτώση.

Σύμφωνα με το Bloomberg, οι τιμές των κατοικιών στη χώρα ενισχύθηκαν κατά 0,4% τον Απρίλιο σε σχέση με έναν μήνα νωρίτερα, αλλά πρόκειται για τον χαμηλότερο ρυθμό αύξησης από το 2008. Στο Λονδίνο υποχώρησαν 0,6%, όπου η μέση κατοικία είναι σήμερα 10.000 στερλίνες χαμηλότερα, από πέρυσι. 
 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v