Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Fed: «Σήμα» Πάουελ για περαιτέρω σταδιακές αυξήσεις επιτοκίων

Ο επικεφαλής της Fed δήλωσε πως η αγορά εργασίας φαίνεται να βρίσκεται κοντά στην πλήρη απασχόληση και πως ο πληθωρισμός αναμένεται να αυξηθεί προς τον στόχο του 2% που έχει θέσει η Fed τους επόμενους μήνες. Πολύ νωρίς να πούμε πώς θα επηρεάσουν το outlook οι δασμοί.

Fed: «Σήμα» Πάουελ για περαιτέρω σταδιακές αυξήσεις επιτοκίων

Η Federal Reserve πιθανότατα θα χρειαστεί να συνεχίσει να αυξάνει τα αμερικανικά επιτόκια προκειμένου να κρατήσει υπό έλεγχο τον πληθωρισμό, δήλωσε ο επικεφαλής της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας Τζερόουμ Πάουελ σε ομιλία του για τις οικονομικές προοπτικές.

Όπως μεταδίδει το Reuters, στην πρώτη ομιλία του για τις οικονομικές προοπτικές από τότε που ανέλαβε την ηγεσία της Fed, ο κ. Πάουελ δήλωσε πως η αγορά εργασίας φαίνεται να βρίσκεται κοντά στην πλήρη απασχόληση και πως ο πληθωρισμός αναμένεται να αυξηθεί προς τον στόχο του 2% που έχει θέσει η Fed τους επόμενους μήνες.

«Όσο η οικονομία συνεχίζει γενικότερα στον δρόμο που ακολουθεί τώρα, οι περαιτέρω σταδιακές αυξήσεις των επιτοκίων θα προωθήσουν καλύτερα τους στόχους αυτούς», δήλωσε σε εκδήλωση στο Σικάγο. Ο κ. Πάουελ είπε επίσης πως οι κίνδυνοι για τις προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας φαίνονται «χοντρικά ισορροπημένοι»

Σε ό,τι αφορά κλιμάκωση των εμπορικών εντάσεων μεταξύ της Ουάσινγκτον και του Πεκίνου, ο κ. Πάουελ είπε πως είναι πολύ νωρίς για να πει το πώς η προοπτική των δασμών θα μπορούσε να επηρεάσει τις προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας.

«Η συζήτηση για τους δασμούς είναι σε σχετικά πρώιμο στάδιο… ο κόσμος δεν βλέπει ακόμα επιπτώσεις βραχυπρόθεσμα για τις προοπτικές διότι δεν γνωρίζουμε την έκταση στην οποία οι δασμοί θα εφαρμοστούν στην πραγματικότητα και, αν εφαρμοστούν, πόσο μεγάλη θα είναι αυτή η επίπτωση.

«Είναι πραγματικά πολύ νωρίς για να πούμε», πρόσθεσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v