Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Βουτιά 25% στις πωλήσεις κατοικιών στο Μανχάταν

Οι πωλήσεις υποχώρησαν κατά 25% το πρώτο τρίμηνο του έτους σε σχέση με πέρυσι, σύμφωνα με στοιχεία της Miller Samuel και της Douglas Elliman Real Estate.

ΗΠΑ: Βουτιά 25% στις πωλήσεις κατοικιών στο Μανχάταν

Οι πωλήσεις κατοικιών στο Μανχάταν πραγματοποίησαν την μεγαλύτερη βουτιά μετά την ύφεση του 2009 το πρώτο τρίμηνο του 2018.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, οι πωλήσεις υποχώρησαν κατά 25% το πρώτο τρίμηνο σε σχέση με πέρυσι, στις 2.180, σύμφωνα με στοιχεία της Miller Samuel και της Douglas Elliman Real Estate.

Πρόκειται για την μεγαλύτερη ετήσια πτώση μετά το δεύτερο τρίμηνο του 2009, όταν η αγορά κατοικιών του Μανχάταν πάγωσε μετά το αίτημα χρεοκοπίας της Lehman Brothers και την οικονομική κρίση που ακολούθησε.

Η βουτιά στις πωλήσεις επηρέασε το σύνολο της αγοράς κατοικιών, από τα πολυτελή διαμερίσματα ως τα στούντιο και τις γκαρσονιέρες.

Η μέση τιμή για όλες τις πωλήσεις που έκλεισαν στο τρίμηνο ήταν 1,095 εκατ. δολάρια, περίπου 5,2% χαμηλότερα σε σχέση με πέρυσι. Τα διαμερίσματα με τρία δωμάτια κατέγραψαν την μεγαλύτερη πτώση, με την τιμή να υποχωρεί 7% στα 3,82 εκατ. δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v