Η Κομισιόν έτοιμη να καταλήξει σε διακανονισμό με Gazprom

H απόφαση της Κομισιόν μπορεί να εκδοθεί μέσα στον Απρίλιο, αν και το χρονοδιάγραμμα δεν είναι ακόμα βέβαιο, ανέφεραν πηγές του Reuters. Ο ρωσικός κολοσσός αντιμετωπίζει κατηγορίες για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης.

Η Κομισιόν έτοιμη να καταλήξει σε διακανονισμό με Gazprom

Οι Βρυξέλλες αναμένεται να αποδεχθούν τις ερχόμενες εβδομάδες τις παραχωρήσεις της Gazprom για τον διακανονισμό των κατηγοριών ότι ο ρωσικός ενεργειακός κολοσσός καταχράστηκε την δεσπόζουσα θέση του στην Ανατολική Ευρώπη, ανέφεραν καλά πληροφορημένες πηγές στο Reuters. 

H απόφαση της Κομισιόν μπορεί να εκδοθεί μέσα στον Απρίλιο, αν και το χρονοδιάγραμμα δεν είναι ακόμα βέβαιο, σημείωσαν οι πηγές. 

Ένας διακανονισμός θα επιτρέψει στην Gazprom να αποφύγει ένα πρόστιμο ως και 10% στα παγκόσμια έσοδα της. 

Την περασμένη χρονιά, η κρατική Gazprom, η οποία προμηθεύει το ένα τρίτο της Ευρωπαϊκής Ένωσης με φυσικό αέριο, πρόσφερε να συνδέσει τις τιμές με σημεία αναφοράς όπως οι κόμβοι αερίου στην Δυτική Ευρώπη και οι συνοριακές τιμές στη Γαλλία, τη Γερμανία και την Ιταλία, καθώς και να επιτρέπει την επανεξέταση των τιμών κάθε δύο χρόνια. 

Η εταιρεία υποσχέθηκε ακόμα να διαγράψει όλους τους όρους που δεν επιτρέπουν στους πελάτες της να μεταπωλήσουν το αέριο του και να αφήσει τον διαχειριστή μεταφοράς στη Βουλγαρία να ελέγχει αυτός τις ροές ανάμεσα στη χώρα και την Ελλάδα. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v