H Τelecom Italia ξεκίνησε την απόσχιση του δικτύου σταθερής

Η νέα οντότητα θα έχει δικά της στοιχεία ενεργητικού και το αναγκαία προσωπικό για να προσφέρει υπηρεσίες χονδρικής, ανέφερε η ιταλική εταιρεία.

H Τelecom Italia ξεκίνησε την απόσχιση του δικτύου σταθερής

H Τelecom Italia έχει ειδοποιήσει την ιταλική ρυθμιστική αρχή επικοινωνιών Agcom ότι έχει ξεκινήσει την διαδικασία απόσχισης του δικτύου σταθερής τηλεφωνίας και την δημιουργία μιας ανεξάρτητης νομικής οντότητας, της Netco, που θα ελέγχεται εξολοκλήρου από την ίδια.

Σε ανακοίνωση της, η TIM ανέφερε ότι η Netco θα έχει δικά της στοιχεία ενεργητικού και το απαραίτητο προσωπικό για να προσφέρει υπηρεσίες χονδρικής. «Το μοντέλο θα εγγυάται απόλυτα ίση μεταχείριση χάρη στην ύπαρξη ενός μοναδικού σημείου πρόσβασης, μιας «ενιαίας θυρίδας» για ρυθμισμένες και μη ρυθμισμένες υπηρεσίες χονδρικής για όλους τους παρόχους, συμπεριλαμβανομένης και της TIM» ανέφερε η εταιρεία.

Όπως μεταδίδει το telocompaper, το διοικητικό συμβούλιο της TIM ενέκρινε το σχέδιο για την Netco τον προηγούμενο μήνα.

Η ιταλική εταιρεία έχει διαμηνύσει πως θα συμμορφωθεί με τον κανόνα των λεγόμενων «χρυσών εξουσιών» που αφορά τις εταιρείας στρατηγικής σημασίας και ο οποίος δίνει στην κυβέρνηση το δικαίωμα να ασκήσει βέτο ή να επιβάλλει όρους πριν την ολοκλήρωση μιας συμφωνίας.

Η TIM ανέφερε ότι θα ακολουθήσει τις διαδικασίες που προβλέπει ο Κώδικας Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών της χώρας και το χρονοδιάγραμμα που θα ορίσει η Agcom.

Η ιταλική εταιρεία διερευνά εδώ και καιρό την απόσπαση του δικτύου σταθερής τηλεφωνίας, σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τις ανησυχίες της ιταλικής κυβέρνησης, των ανταγωνιστών και των ρυθμιστικών αρχών.

Το hedge fund Εlliott κάλεσε πρόσφατα την εταιρεία να κάνει ένα ακόμα μεγαλύτερο βήμα και να πουλήσει μερίδιο της Netco.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v