H Deutsche Bank εξετάζει περαιτέρω περικοπές στην επενδυτική τραπεζική

Η μεγαλύτερη επενδυτική τράπεζα της Ευρώπης εξετάζει τους τομείς όπου υπολείπεται των ανταγωνιστών της για να αποφασίσει αν θα κερδίσει περισσότερο μερίδιο αγοράς ή θα αποχωρήσει, σύμφωνα με το Bloomberg.

H Deutsche Bank εξετάζει περαιτέρω περικοπές στην επενδυτική τραπεζική

Η Deutsche Bank επανεξετάζει την δομή της μονάδας επενδυτικής τραπεζικής, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε βαθύτερες περικοπές θέσεων εργασίας, ανέφεραν καλά πληροφορημένες πηγές στο Bloomberg.

Oι δραστηριότητες της τράπεζας στις ΗΠΑ βρίσκονται στο επίκεντρο της επανεξέτασης, σημείωσαν οι πηγές.

Η μεγαλύτερη επενδυτική τράπεζα της Ευρώπης εξετάζει τους τομείς όπου υπολείπεται των ανταγωνιστών της για να αποφασίσει αν θα κερδίσει περισσότερο μερίδιο αγοράς ή θα αποχωρήσει, σύμφωνα με τις πηγές.
Υψηλόβαθμα στελέχη σχεδιάζουν να ολοκληρώσουν την επανεξέταση, η οποία έχει την ονομασία «Project Colombo», μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Εκπρόσωπος της Deutsche Bank αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο στο Bloomberg.

Στο πλαίσιο της επανεξέτασης των επιδόσεων της μονάδας επενδυτικής τραπεζικής, έχουν γίνει συζητήσεις για περικοπές θέσεων εργασίας στο trading μετοχών, ομολόγων και εμπορευμάτων, ανέφερε μια πηγή.

Εν τω μεταξύ, η γερμανική τράπεζα αναζητά υποψήφιους για αντικατάσταση του CEO, εν μέσω αυξανόμενων εντάσεων μεταξύ του John Cryan και του Προέδρου του Εποπτικού Συμβουλίου Paul Achleitner.

Η τράπεζα προσέγγισε τον Richard Gnodde, επικεφαλής των διεθνών επιχειρήσεων του Ομίλου Goldman Sachs, αλλά θεωρείται ότι απέρριψε την πρόταση. Προσέγγιση έγινε και στον CEO της UniCredit Jean Pierre Mustier και στον Bill Winters, της Standard Chartered.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v