Πώς θα δείτε τα δεδομένα που «κρατάει» από εσάς το Facebook

Πώς γίνεται το download στα στοιχεία που έχει από τους χρήστες το κοινωνικό δίκτυο. Περιλαμβάνουν τις φορές που συνδέθηκε, τις διαφημίσεις που επισκέπτεται, προσκλήσεις, φίλους, τα μηνύματα που στέλνει ή λαμβάνει και άλλα πολλά.

Πώς θα δείτε τα δεδομένα που «κρατάει» από εσάς το Facebook

Το Facebook αποθηκεύει σχεδόν κάθε αλληλεπίδραση στο κοινωνικό δίκτυο από τη στιγμή που ο χρήστης έκανε εγγραφή.

Τα δεδομένα αυτά περιλαμβάνουν τις φορές που έγινε σύνδεση, τις διαφημίσεις που επισκέπτεται ο χρήστης, τις προσκλήσεις που λαμβάνει για συμμετοχή σε εκδηλώσεις, έναν κατάλογο των ανθρώπων που γνωρίζει, τους φίλους, την πόλη του, αλλά και τα μηνύματα που στέλνει ή λαμβάνει. Επίσης, τις δημοσιεύσεις του, την κατάστασή του και άλλα πολλά. 

Πρόκειται βασικά για το ιστορικό όλων των κινήσεων μέσω Facebook. Είναι επίσης τα δεδομένα που χρησιμοποιεί το κοινωνικό δίκτυο για να μάθει περισσότερα για τον χρήστη. 

Ακολουθούν τα βήματα για να μάθει κανείς τι ξέρει το Facebook γι΄αυτόν και πώς να κάνει download το αρχείο με τις πληροφορίες του. Είναι χρήσιμο, όπως αναφέρει το CNBC, ιδιαίτερα αν σκοπεύει κανείς να αφήσει το κοινωνικό δίκτυο και να πάρει αυτές τις αναμνήσεις μαζί του.

Πώς γίνεται το download 

* Facebook.com/settings

* κατεβάστε ένα αντίγραφο των δεδομένων σας από το Facebook (download a copy of your Facebook data)

* κατεβάστε ένα αντίγραφο (download archive)

Μπορεί να χρειαστεί μερικά λεπτά, αλλά ενημερώνει όταν ολοκληρωθεί. Όταν τελειώσει, κλικ στο download archive (κατεβάστε ένα αντίγραφο) ξανά και ένα αρχείο zip θα κατέβει στον υπολογιστή. 

Με εξερεύνηση στα αρχεία, ανοίγοντας κάθε φάκελο, βρίσκει κανείς όλο το ιστορικό της «ζωής» στο Facebook. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v