Goldman Sachs: Ξεκινάει η χρυσή εποχή των Επτά Αδελφών

Oι πετρελαϊκοί κολοσσοί βρίσκονται σε ένα ιδανικό σημείο, με τις τιμές του αργού να αυξάνονται και το λειτουργικό κόστος να μειώνεται, υποστηρίζουν αναλυτές της επενδυτικής τράπεζας.

Goldman Sachs: Ξεκινάει η χρυσή εποχή των Επτά Αδελφών

Οι μεγαλύτερες πετρελαϊκές εταιρείες επιβίωσαν μιας πρωτοφανούς κρίσης και τώρα ετοιμάζονται να δρέψουν τους καρπούς, εκτιμά η Goldman Sachs.

Oι πετρελαϊκοί κολοσσοί βρίσκονται σε ένα ιδανικό σημείο, με τις τιμές του αργού να αυξάνονται και το λειτουργικό κόστος να μειώνεται, οδηγώντας στις μεγαλύτερες ταμειακές ροές των τελευταίων δύο δεκαετιών και τονώνοντας τα κέρδη, σημειώνουν αναλυτές της επενδυτικής τράπεζας σε έκθεση που δημοσίευσε τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με την έκθεση, αυτό θα τις καταστήσει πιο ελκυστικές για τους επενδυτές, μετά από χρόνια αυξημένων δαπανών που ακολουθήθηκαν από τη βουτιά του αργού, στέλνοντας την στάθμιση τους στους παγκόσμιους χρηματιστηριακούς δείκτες σε χαμηλό 50 ετών.

«Το βλέπουμε ως την έναρξη μιας νέας χρυσής εποχής για τις αναγεννημένες Επτά Αδελφές» τονίζουν οι αναλυτές της επενδυτικής τράπεζας, αναφερόμενοι στις επτά μεγαλύτερες μη κρατικές πετρελαϊκές εταιρείες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v