Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κίνα: Ξεκίνησαν διαπραγματεύσεις στα futures αργού σε γουάν

Τα πολυαναμενόμενα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης εκφρασμένα σε γουάν στο Διεθνές Χρηματιστήριο Ενέργειας στη Σανγκάη τελούν υπό διαπραγμάτευση στα 427,90 γουάν ανά βαρέλι (67,78 δολάρια) για παράδοση Σεπτεμβρίου.

Κίνα: Ξεκίνησαν διαπραγματεύσεις στα futures αργού σε γουάν

Η Κίνα εγκαινίασε το πρώτο συμβόλαιο μελλοντικής εκπλήρωσης αργού καθώς η μεγαλύτερη εισαγωγέας παγκοσμίως αναζητά να ασκήσει δύναμη πάνω στις τιμές και να προκαλέσει τους δείκτες στις ΗΠΑ και την Ευρώπη.

Τα πολυαναμενόμενα futures εκφρασμένα σε γουάν στο Διεθνές Χρηματιστήριο Ενέργειας στη Σανγκάη τελούν υπό διαπραγμάτευση στα 427,90 γουάν ανά βαρέλι (67,78 δολάρια) για παράδοση Σεπτεμβρίου.

Τα συμβόλαια brent στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου και WTI στη Νέα Υόρκη για τον ίδιο μήνα, τελούν υπό διαπραγμάτευση κοντά στα 68,29 δολάρια ανά βαρέλι και 64 δολάρια, αντιστοίχως.

Για χρόνια, την παγκόσμια αγορά συμβολαίων futures στο πετρέλαιο όριζαν οι δείκτες αναφοράς του αργού πετρελαίου WTI και Brent, οι οποίοι είναι εκφρασμένοι σε δολάρια. Η επιθυμία της Κίνας να ανοίξει μία εγχώρια αγορά σε διαπραγμάτευση futures έχει αυξηθεί λόγω της ώθησης των εισαγωγών της χώρας.

Η Κίνα είναι κορυφαία χώρα στις εισαγωγές αργού

Σύμφωνα με το Bloomberg, όχι μόνο αναμένεται να ασκήσουν κάποιο έλεγχο στις τιμές αλλά και να προωθήσουν τη χρήση του νομίσματος της στο παγκόσμιο εμπόριο – μακροχρόνιος στόχος της μεγαλύτερης οικονομίας της Ασίας.

Τα futures σε γουάν που είναι ανοιχτά στους ξένους επενδυτές δίνουν τέλος σε καθυστερήσεις ετών, από την πρώτη προσπάθεια της Κίνας το 1993.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v