Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αμετάβλητα στο 0,5% τα επιτόκια της Τράπεζας της Αγγλίας

Δύο από τα εννέα μέλη της ΤτΑ είπαν πως πρέπει να αυξηθούν άμεσα τα επιτόκια. Ομόφωνη η απόφαση για τη διατήρηση του στόχου των αγορών ομολόγων.

Αμετάβλητα στο 0,5% τα επιτόκια της Τράπεζας της Αγγλίας

Αμετάβλητα -όπως αναμένονταν- στο 0,5% διατήρησε η Τράπεζα της Αγγλίας τα επιτόκιά της, ωστόσο, η απόφαση δεν ήταν ομόφωνη, καθώς τα δυο από τα εννέα μέλη του ΔΣ τάχθηκαν υπέρ της άμεσης αύξησης των επιτοκίων στο 0,75%, κάτι που αναμένεται πως θα ενισχύσει τις εκτιμήσεις για αύξηση των βρετανικών επιτοκίων τον Μάιο.

Οι Ian McCafferty και Michael Saunders –οι πρώτοι αξιωματούχοι που ζήτησαν αύξηση επιτοκίων το 2017- είπαν πως ήρθε η ώρα να αυξηθούν και πάλι τα επιτόκια (για δεύτερη φορά από τότε που ξέσπασε η οικονομική κρίση το 2008).

Αντιθέτως, ομόφωνη ήταν η απόφαση για διατήρηση του στόχου των αγορών gilts στα 435 δισ. στερλίνες και των εταιρικών ομολόγων στα 10 δις. στερλίνες.

Η Επιτροπή Νομισματικής Πολιτικής της Τράπεζας της Αγγλίας ανέφερε επίσης πως ίσως χρειαστεί η «συνεχιζόμενη σύσφιξη» της νομισματικής πολιτικής προκειμένου να επιστρέψει ο πληθωρισμός στον στόχο του.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v